back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Ταμείο Ανάκαμψης σήμερα στο Eurogroup – Την Πέμπτη η Σύνοδος Κορυφής με πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει στις 4μμ ώρα Ελλάδος μέσω βίντεο κλήσης το Eurogroup με βασικό θέμα στην ατζέντα του τα προσχέδια των κρατών μελών αναφορικά με την αξιοποίηση του ταμείου ανάκαμψης.

Ακολούθως, σε διευρυμένη σύνθεση των 27 οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ θα συζητήσουν τις νομισματικές και οικονομικές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο με προσκεκλημένο στην συνεδρίαση τον Λόρενς Σάμερς, καθηγητή οικονομικών στο Χάρβαρντ, με σημαντική εμπειρία σε επίπεδο κυβέρνησης και παγκόσμιων οργανισμών.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής των 27 στην οποία θα συζητηθεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Υπέρ της πρότασης έχει ταχθεί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όπως και ο επικεφαλής του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος Μανφρεντ Βέμπερ, ενώ  επιφυλακτική παραμένει η Γαλλία θεωρώντας ότι το θέμα δεν θα πρέπει να βρίσκεται στο μενού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπως δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την πλευρά του τάσσεται «προς το παρόν» κατά της ιδέας ενός διαβατηρίου εμβολιασμού «σε πλανητικό επίπεδο».

Γιάννης Παπαγεωργίου , ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα