back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τουρκία-κορονοϊός: Πάνω από 675.000 εμβολιασμοί μέσα στις πρώτες τρεις μέρες από την έναρξη του προγράμματος

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 675.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στην Τουρκία εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19 με το κινεζικό εμβόλιο της εταιρείας Sinovac μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες του προγράμματος εμβολιασμών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

Οι τουρκικές αρχές ενέκριναν την κατεπείγουσα χρήση του κινεζικού εμβολίου CoronaVac και την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν.

Η Τουρκία έχει παραγγείλει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Sinovac και έχει λάβει τρία εκατομμύρια. Βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και εκείνου που παρασκεύασαν η Pfizer με την BioNTech και στη διαδικασία ανάπτυξης ενός εγχώριου εμβολίου.

Οι κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως έχουν δείξει αντιφατικά αποτελέσματα για το κινεζικό εμβόλιο.

Στον χθεσινό απολογισμό της πανδημίας, το τουρκικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 7.550 νέες μολύνσεις του κορονοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο αυτών από την αρχή της πανδημίας να φτάνουν τις 2.380.665. Επιπλέον 168 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου, με τους θανάτους να φτάνουν πλέον σε 23.832.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα