back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Δαφαλιάς: Αναγκαία η στήριξη από το κράτος υπό τη μορφή αποζημιώσεων βάσει του τζίρου που έχει χαθεί

Διαβάστε επίσης

Την αγωνία του για το μέλλον των επιχειρηματιών της περιοχής που ενοικιάζουν καταλύματα αλλά και των εργαζομένων σε αυτά που έχουν πληγεί λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων κ. Κωνσταντίνος Δαφαλιάς μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση.

Ο δημοφιλής προορισμός παραμένει έδω και καιρό άδειος και η ζημιά, όπως υποστηρίζουν, είναι μεγάλη.

Ο κ. Δαφαλιάς, ανέφερε ότι από τη στιγμή που οι μετακινήσεις από νομό σε νομό έχουν απαγορευτεί και δεν μπορεί ο κόσμος να έρθει στην περιοχή τους, οι επιχειρήσεις είναι αδύνατον να επαναλειτουργήσουν: «Οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται από το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Βρικόμαστε στα μέσα της χειμερινής σεζόν, επομένως, δεν γνωρίζουμε τι θα μπορέσουμε να καλύψουμε σε ένα ενδεχόμενο ανοίγματος. Επίσης, υπάρχει και το πολύ μεγάλο ερωτηματικό, αν κάποιες επιχειρήσεις ανοίξουν ή θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τον Οκτώβριο. Αν εμείς ανοίξουμε τον Μάρτιο η τον Απρίλιο, ουσιαστικά θα ανοίξουμε στην πολύ χαμηλή περίοδο για εμάς, που σημαίνει πάρα πολύ μικρά έσοδα και λειτουργικά έξοδα τα οποία θα συνεχίσουν να τρέχουν, συμπεριλαμβανομένης και της ζημιάς που έχουμε υποστεί όλο αυτό το διάστημα».

Έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη εξίσωση αναφορικά με το πως θα μπορέσουν να επιβιώσουν: «Το μέτρα της αναστολής έχει βοηθήσει γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να κρατήσουμε τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις. Εμείς δεν έχουμε κλείσει με κρατική εντολή αλλά επειδή είμαστε πληττόμενοι», τόνισε.

Επίσης, χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει μια γερή στήριξη από το κράτος υπό τη μορφή αποζημιώσεων βάσει του τζίρου που έχει χαθεί ώστε οι επιχειρήσεις να κρατηθούν όρθιες και να διατηρήσουν και τις θέσεις εργασίας: «Οι επιστρεπτέες προκαταβολές δεν είναι κάτι που μας λύνει το πρόβλημα. Χρειάζονται αποζημιώσεις. Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν χάσει χιλιάδες ευρώ σε τζίρο αλλά και στα ταμειακά τους διαθέσιμα», σημείωσε.

Επισήμανε δε, ότι εξίσου σημαντικό είναι να η στηριχθεί το μισθολογικό κόστος, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις που είναι δωδεκάμηνης λειτουργίας αναφερόμενος κατά κύριο λόγο στις μισθολογικές εισφορές.

Όπως είπε, στον δήμο Καλαβρύτων, οι επιχειρήσεις του κλάδου που δραστηριοποιούνται είναι γύρω στις 150 και διαθέτουν 2000 κλίνες .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα