back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε συναγερμό ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας και οι αυτοδιοικητικές αρχές σε Αττική, Κρήτη και Πελοπόννησο, για την αντιμετώπιση των συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων και του παγετού που αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο.

Ο βέλτιστος συντονισμός του κρατικού μηχανισμού βρέθηκε στο επίκεντρο έκτακτης σύσκεψης υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων των εταιρειών διαχείρισης των εθνικών αυτοκινητοδρόμων και του ΔΕΔΔΗΕ.

Εξαιτίας του παγετού κλειστά θα παραμείνουν αύριο πολλά σχολεία της χώρας. Στην Αττική, με απόφαση της περιφέρειας κλειστά θα παραμείνουν αύριο Όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία στο Ολυμπιακό Χωριό, στους δήμους Ωρωπού και Διονύσου. Στις Δημοτικές Ενότητες Βαρυπόμπης, Θρακομακεδόνων, Βαρνάβα, Γραμματικού, Βιλίων και Ερυθρών. Επίσης το 24ο Δημοτικό και το 35ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Πλάτωνα. Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα επαναξιολογήσει αύριο το πρωί την κατάσταση κι εφόσον απαιτείται, ενδέχεται να αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων και σε άλλες περιοχές. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3wathina984.gr .

Στην Αθήνα, ανοιχτά παραμένουν το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου στην Αχαρνών, το πολιτιστικό κέντρο Γκράβας και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ, για την προστασία των αστέγων από το δριμύ ψύχος. Κατά την είσοδο στις δομές πραγματοποιούνται rapid test. Σε συνεχή λειτουργία βρίσκεται ο 4ψήφιος αριθμός επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595.

237 νέα κρούσματα κορωνοϊού, από αυτά 94 στην Αττική και 31 στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 320 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 28 είναι οι νέοι θάνατοι και συνολικά 5469 από την αρχή της πανδημίας.

Με αυτά τα δεδομένα, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επαναλειτουργία της αγοράς, με τους ειδικούς να τονίζουν την αναγκαιότητα για την πιστή τήρηση των κανόνων υγειονομικής προστασίας και τον Αναπληρωτή Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση να διαμηνύει ‘’Τα μέτρα και οι κανόνες είναι γνωστά σε όλους, επαγγελματίες και καταναλωτές… Πρέπει όλοι να τα τηρήσουν για να έχουμε διάρκεια’’

Η καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού και οι στρατηγικές εμβολιασμών στις διάφορες χώρες, θα βρεθούν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που θα έχει αύριο, στις 10.00 το πρωί, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, με τους αρχηγούς κυβερνήσεων των αποκαλούμενων “First Mover” χωρών, μεταξύ άλλων με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκ των ων ουκ άνευ η καθολική συμπαράσταση στη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία βρήκε το ψυχικό σθένος να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα πρώτα βήματα της αθλητικής πορείας της, από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Αύριο, στις δύο μετά το μεσημέρι η ολυμπιονίκης μας θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Εντός της εβδομάδας η Σοφία Μπεκατώρου θα δώσει κατάθεση στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας που ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, ενώ από αύριο οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ‘’θα πραγματοποιήσουν σειρά διαβημάτων, με στόχο την άμεση ενεργοποίησή των αρμόδιων αρχών στην υπόθεση Σοφίας και κάθε θύματος των συμπεριφορών και των εξουσιών που κατήγγειλε’’.

Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες στο Ρίο ζητούν την άμεση αποχώρηση όλων των μελών του ΔΣ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, καυτηριάζοντας ότι σε χθεσινή ανακοίνωση χαρακτήρισαν ‘’δυσάρεστο γεγονός’’ τη σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου. Τη θέση τους διαχώρισαν επίσης, ο Πρόεδρος και τα 12 μέλη της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης. ‘’Η αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου πολύ απέχει από τις βασικές αρχές της προστασίας των αθλητών και αθλητριών, της αναγνώρισης των δικαιωμάτων τους και την ενθάρρυνση καταγγελίας τυχόν εκμετάλλευσης της εξουσίας’’ επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησή τους.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διέκοψε τη δωρεά προς την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας σημειώνοντας πως το ίδρυμα δίνει προτεραιότητα στο ήθος και τον χαρακτήρα των ανθρώπων που διαχειρίζονται τις δωρεές του.

Υπό κράτηση τέθηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι λίγο αφότου το αεροσκάφος που τον μετέφερε από τη Γερμανία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας. Εκπρόσωπός του ανέφερε ότι ο Ναβάλνι απομακρύνθηκε από αστυνομικούς, χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση. Ωστόσο, λίγο αργότερα τη σύλληψη επιβεβαίωσαν οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές .

Στην αθλητική επικαιρότητα, 

και τα σημερινά παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννενα: 1 – 0

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ: 0 – 3 και Βόλος – Λαμία: 1 – 1

Άρης – Παναθηναϊκός: 0-1

Στις 9 και μισή: ΑΕΚ – Ατρόμητος.

Και ο καιρός…

Στην Αττική αύριο, νεφώσεις με χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν βαθμιαία από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειο ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα