back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας ‘’ΛΕΑΝΔΡΟΣ’’. Σύμφωνα με έκτακτο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας, σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, στη Χαλκιδική, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, Καταιγίδες κατά τόπους πολύ ισχυρές θα εκδηλωθούν στις νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη. Πολικές θερμοκρασίες καταγράφει το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας. Αύριο κλειστά θα παραμείνουν αύριο, εξαιτίας του παγετού, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Δυτική Μακεδονία. Προβλήματα από την χιονόπτωση και στη Λέσβο, ιδιαίτερα στα Δυτικά του νησιού, όπου και εκεί πολλά σχολεία θα είναι αύριο κλειστά. Οδηγίες για κλείσιμο πολλών σχολικών μονάδων εξέδωσαν ο Δήμος Θηβαίων, η Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη καθώς και ο Δήμος Καλαβρύτων.

Στην Αθήνα, ανοιχτά παραμένουν το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου στην Αχαρνών, το πολιτιστικό κέντρο Γκράβας και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ, για την προστασία των αστέγων από το δριμύ ψύχος. Κατά την είσοδο στις δομές πραγματοποιούνται rapid test. Σε συνεχή λειτουργία βρίσκεται ο 4ψήφιος αριθμός επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595.

Συνεχίζεται η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα. Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 237 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά 94 στην Αττική και 31 στη Θεσσαλονίκη.

320 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 28 είναι οι νέοι θάνατοι και συνολικά 5469 από την αρχή της πανδημίας.

Με αυτά τα δεδομένα, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επαναλειτουργία της αγοράς, με τους ειδικούς να τονίζουν την αναγκαιότητα για την πιστή τήρηση των κανόνων υγειονομικής προστασίας και τον Αναπληρωτή Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση να διαμηνύει ‘’Τα μέτρα και οι κανόνες είναι γνωστά σε όλους, επαγγελματίες και καταναλωτές… Πρέπει όλοι να τα τηρήσουν για να έχουμε διάρκεια’’ Ο ίδιος προανήγγειλε επίσης πρόγραμμα δανειοδότησης με την εγγύηση του Δημοσίου έως 90% για μικρές επιχειρήσεις με ποσό έως 50.000 ευρώ.

Σοκαρισμένη η αθλητική οικογένεια και η ελληνική κοινωνία από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, ότι στις αρχές της αθλητικής της καριέρας, έπεσε θύμα βιασμού από υψηλόβαθμο στέλεχος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Αύριο, στις δύο μετά το μεσημέρι η ολυμπιονίκης μας θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Εντός της εβδομάδας η Σοφία Μπεκατώρου θα δώσει κατάθεση στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας που ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Νωρίτερα σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διέκοψε τη δωρεά προς την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας σημειώνοντας πως το ίδρυμα δίνει προτεραιότητα στο ήθος και τον χαρακτήρα των ανθρώπων που διαχειρίζονται τις δωρεές του.

Στα δημοτικά νέα

Τον λόφο του Φιλοπάππου καθάρισαν σήμερα οι Save Your Hood. “Βάλαμε τον εξοπλισμό και τα υλικά. Εκείνοι έβαλαν τον εθελοντισμό και την αγάπη τους για την πόλη. Και όλοι μαζί, γινόμαστε μέρος της Αθήνας που θέλουμε να δούμε. Τους ευχαριστούμε και τους στηρίζουμε!” είναι το μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Στην περιοχή Κυπριάδου στην 5η Δημοτική κοινότητα, βρέθηκαν σήμερα τα συνεργεία αποκατάστασης του Δήμου, στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον προγράμματος της Κυριακής της καθαριότητας.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

και τα σημερινά παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννενα: 1 – 0

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ: 0/3 sto 85’

και Βόλος – Λαμία: 1-1 sto 90’

Σε λίγη ώρα: Άρης – Παναθηναϊκός και

Στις 9 και μισή: ΑΕΚ – Ατρόμητος.

Και ο καιρός…

Στην Αττική αύριο, νεφώσεις με χιονόνερο και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν βαθμιαία από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειο ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα