back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Πρόσκαιρη βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας όπου σταμάτησαν οι έντονες χιονοπτώσεις.

Η κακοκαιρία “Λέανδρος” όμως θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση από αύριο με τους μετεωρολόγους να βλέπουν χιόνια μέχρι και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής. Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το μεσημέρι της Τρίτης.

Μέτρα για την προστασία των αστέγων από το δριμύ ψύχος έχει λάβει ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτά παραμένουν το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου στην Αχαρνών, το πολιτιστικό κέντρο Γκράβας και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ. Κατά την είσοδο στις δομές πραγματοποιούνται rapid test. Σε συνεχή λειτουργία βρίσκεται ο 4ψήφιος αριθμός επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595.

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα συναντηθεί αύριο η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου μετά τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Την ίδια ώρα, αυτεπάγγελτη έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τις δημόσιες καταγγελίες της Ολυμπιονίκου. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας η κυρία Μπεκατώρου θα κληθεί να καταθέσει εντός της εβδομάδας.

Ανοίγουν αύριο τα καταστήματα, τα οποία θα επαναλειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Με την αποστολή sms στο 13033 και τον κωδικό 2 θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών. Το μήνυμα ή η γραπτή βεβαίωση θα έχει 2ωρη διάρκεια. Με ραντεβού θα λειτουργήσουν κομμωτήρια, κουρεία και άλλες υπηρεσίες όπως και τα ΚΤΕΟ.

Νέα δυνατότητα διάγνωσης του κορωνοϊού δίνουν τα rapid test αντιγόνου τα οποία διατίθενται πλέον και στην Ελλάδα. Τα νέα τεστ γίνονται με τη λήψη σιέλου και όχι με τη λήψη δειγμάτων από το φάρυγγα και τη μύτη. Τα αποτελέσματα του εξεταζόμενου, γίνονται γνωστά μετά από 15 λεπτά.

Σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, μετά τις συγκεντρώσεις ατόμων σε δύο σπίτια, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Νεάπολης 30χρονος διοργάνωσε πάρτι σε ισόγειο διαμέρισμα, με τη συμμετοχή εννέα ακόμη ατόμων. Ο διοργανωτής συνελήφθη και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, αλλά οι συμμετέχοντες διέφυγαν πριν φτάσει η αστυνομία. Στη δεύτερη περίπτωση, στην περιοχή της Ξηροκρήνης, στις 3 τα ξημερώματα συνελήφθη 26χρονος και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ για τη διοργάνωση συγκέντρωσης με τέσσερα ακόμη άτομα, στα οποία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στο καθένα.

Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων θα έχει αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας θα τους ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Στις 3: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννενα

Πέντε και τέταρτο: ΟΦΗ – ΠΑΟΚ και Βόλος – Λαμία

Στις 7 και μισή: Άρης – Παναθηναϊκός και Στις 9 και μισή: ΑΕΚ – Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις για το υπόλοιπο της ημέρας στην Αττική. Θερμοκρασία από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα