back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Β. Κορκίδης: Να τηρήσουμε τα μέτρα για να διατηρήσουμε τη λειτουργία της αγοράς καθ’ όλη την περίοδο του χειμώνα

Διαβάστε επίσης

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα του λιανεμπορίου από την προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και μάλιστα χωρίς την ανάγκη του ραντεβού (εκτός από τις κόκκινες περιοχές που θα λειτουργήσουν με click away), αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις με στόχο την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), κ. Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου.

«Επέστρεψε το χαμόγελο σε εμπόρους, εργαζομένους και εμπορικές επιχειρήσεις και κυρίως στους καταναλωτές. Το μόνο κλικ που θα ακουστεί από τη Δευτέρα, θα είναι αυτό στην πόρτα του μαγαζιού μας που θα ανοίξει την πόρτα για τους πελάτες μας», δήλωσε.

Τόνισε ότι πρόκειται για μια απόφαση που χαροποιεί άπαντες καθώς, όπως εξήγησε, δίνει τη δυνατότητα σε συνδυασμό με τις χειμερινές εκπτώσεις να μπορέσει να σωθεί ότι σώζεται: «Ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων είναι ίσως ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά τις γιορτές και επειδή δεν έχει προηγηθεί μια κανονική λειτουργία της αγοράς την περίοδο των εορτών, είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις απώλειές μας».

Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς καθ΄όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου: «Πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε αυτή τη λειτουργία της αγοράς και να την διατηρήσουμε όλη την περίοδο του χειμώνα. Δεν συμφέρει κανέναν να προκαλέσουμε την τύχη μας. Ξέρουμε ότι το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και ενδεχομένως και τον Μάρτιο να έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες λόγω του επιδημιολογικού φορτίου. Επομένως, είναι καλό να τα εξισορροπήσουμε και να μην περιμένουμε τον έλεγχο. Αρκεί ο αυτοέλεγχος από όλους μας», σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα