back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

510 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Από αυτά, 214 στην Αττική και 67 στη Θεσσαλονίκη.

323 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ανακοινώθηκαν επίσης, 20 νέοι θάνατοι και συνολικά 5441 από την αρχή της πανδημίας.

Έκκληση στους πολίτες να μη χαλαρώσουν τα μέτρα προστασίας, καθώς ο κίνδυνος για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας είναι ορατός και θα έχει καταστροφικές συνέπειες, απευθύνουν οι ειδικοί.

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών. Έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100.000 ραντεβού για άτομα αυτής της ηλιακής ομάδας.

Συνολικά μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν χορηγηθεί 84.212 δόσεις εμβολίου, από αυτές 41.847 στην Αττική.

Προκειμένου να μην χαθεί κανένα εμβόλιο, δημιουργείται μηχανισμός ο οποίος σε περίπτωση ακύρωσης ραντεβού, θα κινητοποιεί άμεσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρώτης γραμμής, προκειμένου να εμβολιαστούν” σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση.

Στην αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Αριστείδη Αδαμόπουλου προχώρησε η ΝΔ, μετά τις σε βάρος του επώνυμες καταγγελίες ότι εμπλέκεται στην υπόθεση

Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής.Έγινε, και μια Ολυμπιονίκης της Eυθύνης, στο όνομα όλων. Μίλησα προσωπικά με την πρωταθλήτριά μας… Είμαι δίπλα της. Ως πρωθυπουργός, σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης… Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία.. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. … Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η έμφυλη βία έχει τα θεμέλιά της στην αντιστροφή της ευθύνης και στη σιωπή του θύματος. Όταν μία γυναίκα μιλάει είναι σπουδαίο. Σπάμε τη σιωπή», έγραψε στα Μέσα μαζικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η Σοφία Μπεκατώρου με την στάση της επιβεβαίωσε ότι οι πρωταθλητές έχουν πάνω απ’ όλα δύναμη ψυχής είπε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και επεσήμανε ότι: «Κακοποίηση δεν είναι μόνο η προσφυγή στη σωματική βία από τον δράστη. Είναι η χειραγώγηση, η χρήση της εξουσίας που συχνά έχει ο δράστης επί του θύματός του’’

”Η στήριξη της Σοφίας Μπεκατώρου είναι μια πράξη αυτονόητη, στην οποία δε χωρούν ναι μεν, αλλά.δήλωσε με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του Γραφείου Τύπου του κόμματος, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την παραίτησή του από το ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, Γιάννης Παπαδημητρίου. Στην επιστολή παραίτησής του καυτηριάζει τη στάση της Ομοσπονδίας απέναντι στις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και συμπληρώνει ότι περίμενε «έκτακτη συγκρότηση ΔΣ και άμεση ενεργοποίηση των πειθαρχικών οργάνων, κάτι το οποίο δεν έγινε».

Κρατούμενοι θα παραμείνουν μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, οι δύο ανήλικοι, φερόμενοι ως δράστες της άγριας επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη του μετρό. Σε βάρος των δύο αδερφών έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Επιπλέον ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη και για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Στον ειδικό φρουρό που φέρεται να γνώριζε για το περιστατικό και να μην ενημέρωσε την υπηρεσία του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία “Λέανδρος” στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην αττική, κλειστοί παραμένουν οι περιφερειακοί οδοί, στο ορεινό και ημιορεινό δίκτυο του νομού, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3wathina984.gr και στο site της πολιτικής προστασίας.

Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων της πόλης από την κακοκαιρία σε συνθήκες πανδημίας, βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων. Φιλοξενία, ζεστό περιβάλλον και φαγητό θα παρέχονται στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου στην Αχαρνών, στο πολιτιστικό κέντρο Γκράβας και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ. Κατά την είσοδο θα πραγματοποιούνται rapid test ανίχνευσης κορωνοϊου. Παράλληλα οι ομάδες του Street work θα βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης για να συνδράμουν όσους έχουν ανάγκη. Σε συνεχή λειτουργία βρίσκεται το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ 210-5246515 και ο 4ψήφιος αριθμός επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595

Στην αθλητική επικαιρότητα.. και για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ..

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός: 2 – 0 λίγο πριν τη λήξη

Σε λίγη ώρα: Λάρισα – Απόλλων Σμύρνης.

Καιρός…

Ίδιο θα παραμείνει και αύριο το σκηνικό του καιρού στην Αττική. Πρόσκαιρη βελτίωση τις μεσημβρινές ώρες και νέα επιδείνωση από το απόγευμα. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη. 4,8 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα