back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας στους δύο ανήλικους για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο Μετρό. Επιπλέον ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη και για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Στον ειδικό φρουρό που φέρεται να γνώριζε για το περιστατικό και να μην ενημέρωσε την υπηρεσία του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία “Λέανδρος” στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μικρή ύφεση παρουσιάζει η χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά της Αττικής, ωστόσο τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

Έκτακτα μέτρα έχει λάβει ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Σε 24ωρη βάση λειτουργούν το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου, Αχαρνών 3, τo Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, και το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών. Σε όλους τους χώρους, κατά την είσοδο, πραγματοποιούνται RapidTest. Σε 24ωρη λειτουργία βρίσκεται και ο τετραψήφιος αριθμός 1595 για αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών. Η κυρία Κασσιανή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και ο κύριος Χρήστος στο νοσοκομείο της Βέροιας οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν. “Ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας, άνω των 85 ξεκίνησε. Θα τα καταφέρουμε ” αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Υγείας.

Την ανάγκη να μην υπάρξει καμία δόση χαμένη, όσον αφορά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού επισημαίνει σε δήλωσή του ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι για το λόγο αυτό η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε τη δημιουργία μηχανισμού αναπλήρωσης των ραντεβού. “Πρόκειται για προληπτικό μηχανισμό που θα κινητοποιεί άμεσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρώτης γραμμής, προκειμένου να εμβολιαστούν, όπου χάνονται ραντεβού”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ανοίγει από τη Δευτέρα και υπό αυστηρά μέτρα προφύλαξης για την διασπορά του κορωνοϊού, το λιανεμπόριο. Προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, 7 το πρωί με 8 το βράδυ. Για τη μετακίνηση των καταναλωτών απαιτείται η αποστολή SMS με τον κωδικό 2 στο 13033 ή χειρόγραφη βεβαίωση. Η διάρκεια ισχύος είναι οι δύο ώρες. Για τις κόκκινες περιοχές, το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με την μέθοδο της παράδοσης εκτός καταστήματος.

Επικοινωνία με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε ανάρτησή του τονίζει : «Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα και υπογραμμίζει “Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 5 και τέταρτο παίζουν: Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός και στις 7 και μισή: Λάρισα – Απόλλων Σμύρνης.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στην Αττική. Χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 300 μέτρων. Θερμοκρασία από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα