back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη παραμένει η χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά της Αττικής. Έκλεισε, πριν από λίγο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, και η οδός Τατοϊου, δύο χιλιόμετρα μετά τα Ανάκτορα προς Κατσιμίδι.

Κλειστή προς τον Υμηττό, η οδός Αναπαύσεως στου Παπάγου, όπως και από το ύψος του πυροφυλακίου της Καισαριανής προς τη θέση Καλοπούλα. Διακοπή της κυκλοφορίας και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, την λεωφόρο Διονύσου από το ύψος της λεωφόρου Θησέως και στη λεωφόρο Φυλής, προς Μονή Κλειστών στην Πάρνηθα, από το ύψος τελευταίας ταβέρνας. Κλειστή και η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω. Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι το Σχηματάρι και στην παλαιά εθνική Αθηνών- Θηβών, από το 4ο χιλιόμετρο, προς Θήβα.

Πυκνές οι χιονοπτώσεις από χθες το βράδυ σε Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Ευρυτανία, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Βόρεια Εύβοια, Αργολίδα και Τρίκαλα Κορινθίας. Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα Δήμων και Περιφερειών βρίσκονται σε επιφυλακή και είναι έτοιμα να παρέμβουν σε κομβικά σημεία.

Έκτακτα μέτρα έχει λάβει ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Σε 24ωρη βάση λειτουργούν το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου, Αχαρνών 3, τo Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, και το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών. Σε όλους τους χώρους, κατά την είσοδο, πραγματοποιούνται RapidTest. Σε 24ωρη λειτουργία βρίσκεται και ο τετραψήφιος αριθμός 1595 για αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών. Η κυρία Κασσιανή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και ο κύριος Χρήστος στο νοσοκομείο της Βέροιας οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν. “Ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας, άνω των 85 ξεκίνησε. Θα τα καταφέρουμε ” αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Υγείας.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων τα δύο αδέλφια από το Περιστέρι, ηλικίας 15 και 17 ετών τα οποία συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό σταθμάρχη του Μετρό. Για την υπόθεση συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος φέρεται να γνώριζε για το περιστατικό και δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος.

Ανοίγει από τη Δευτέρα και υπό αυστηρά μέτρα προφύλαξης για την διασπορά του κορωνοϊού, το λιανεμπόριο. Προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, 7 το πρωί με 8 το βράδυ. Για τη μετακίνηση των καταναλωτών απαιτείται η αποστολή SMS με τον κωδικό 2 στο 13033 ή χειρόγραφη βεβαίωση. Η διάρκεια ισχύος είναι οι δύο ώρες. Για τις κόκκινες περιοχές, το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με την μέθοδο της παράδοσης εκτός καταστήματος.

Ο Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στη Γερμανία, είναι ο διάδοχος της Άγκελα Μέρκελ, καθώς εξελέγη νέος επικεφαλής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 5 και τέταρτο παίζουν: Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός και στις 7 και μισή: Λάρισα – Απόλλων Σμύρνης.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στην Αττική. Χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 300 μέτρων. Θερμοκρασία από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα