back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξ. Μανιατογιάννης: Μειωμένα τέλη κατά 25% για τους δημότες Βριλησσίων ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης

Διαβάστε επίσης

Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Βριλησσίων, έχει αναλάβει μια σημαντική πρωτοβουλία προς όφελος των δημοτών του και συγκεκριμένα έχει καταφέρει να μειώσει τα δημοτικά τέλη, επιβραβεύοντάς τους με αυτόν τον τρόπο για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξένος Μανιατογιάννης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, από το 2015 εφαρμόζεται στο Δήμο καθολική κομποστοποίηση στην οποία ο κόσμος ανταποκρίθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να έχουν καταφέρει να μειώσουν περίπου κατά 55% τα απορρίμματα που δεν θάβονται σε ΧΥΤΑ.

«Έχουμε εξοικονομήσει συνολικά 400.000 ευρώ και αυτό το μεταφέραμε στον κόσμο ως επιβράβευση με αποτέλεσμα τη μείωση των δημοτικών τελών 5% κάθε χρόνο, έχοντας φτάσει σήμερα οι δημότες μας να πληρώνουν μειωμένα τέλη κατά 25%».

Τόνισε ότι στον Δήμο Βριλησσίων, καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια διαχωρισμού των απορριμμάτων με πολύ κόπο και αυταπάρνηση και υπογράμμισε την ανάγκη να συνεισφέρουν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια.

Ωστόσο, ανέφερε ότι έχει προκύψει ένα ζήτημα εξαιτίας μιας νέας τιμολογιακής πολιτικής που προσπαθεί να εφαρμόσει ο ΕΔΣΝΑ, ο οποίος προχωρά στην αύξηση της τιμής για ανακύκλωση απορριμμάτων από τους Δήμους:

«Αυτό θα έχει επίπτωση στην ανταποδοτικότητα προς τον δημότη που -εκ των πραγμάτων- εάν αυξηθεί η τιμή ανακύκλωσης, μειώνεται. Αυτό για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο έχουμε αναδείξει και θα το κυνηγήσουμε με κάθε τρόπο ώστε να θεραπευτεί αυτή η αδικία και να μην υλοποιηθεί κάτι τέτοιο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα