back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Β. Παπαευαγγέλου: Μπορούμε να χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες – Δεν έχουμε εκθετική αύξηση κρουσμάτων λόγω Πρωτοχρονιάς – Ανησυχία για την Αττική

Διαβάστε επίσης

«Μπορούμε να χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες καθώς δύο εβδομάδες μετά την Πρωτοχρονιά δεν έχουμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων» δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα μας παραμένει σταθερός και ότι λόγω των καιρικών συνθηκών είναι δύσκολος ο περαιτέρω περιορισμός τους.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος αριθμός κρουσμάτων κορoνοϊού των τελευταίων επτά ημερών είναι 650 νέες μολύνσεις ανά ημέρα. Η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια είναι στο 55%, και στο 61% στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική υπάρχουν 2.500 ενεργά κρούσματα κορoνοϊού, ενώ εκτιμάται ότι ένας στους τρεις ασθενείς με Covid-19, διαμένει στην Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής.
«Μας απασχολεί ο κεντρικός τομέας Αθηνών και η Δυτική Αττική» σημείωσε η καθηγήτρια, ενώ ανέφερε ότι ο δείκτης αναπαραγωγής Rt είναι 0.91, και στη Βόρεια Ελλάδα είναι «σημαντικά χαμηλότερος».

Σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι στα σχολεία έκλεισαν μόλις τρία τμήματα και στους Δασκάλους εντοπίστηκαν μόνο 7 θετικά τεστ, ενώ αναφερόμενη στο λιανεμπόριο είπε ότι η Επιτροπή συναίνεσε με την εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης. «Θα έχουμε συνεχή επαναξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων. Είναι εξαιρετικά κρίσιμοι οι επόμενοι δύο μήνες. Για να προλάβουμε να εμβολιάσουμε τις ευάλωτες ομάδες. Στοίχημα μας είναι απελευθερώσουμε οικονομικές δραστηριότητες».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι έχουμε αποσυμπίεση 15% στις ΜΕΘ σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. «Έχουμε σταθεροποιήσει σε ικανοποιητικό βαθμό την επιδημία, έχουμε καταφέρει πολλά και μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Είμαστε στα τελευταία χιλιόμετρα του Μαραθωνίου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα