back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας ζήτησε ο Κ. Χατζηδάκης

Διαβάστε επίσης

Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς και των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού εντός των εργασιακών χώρων, ζήτησε από την Επιθεώρηση Εργασίας, ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του ΣΕΠΕ και των αστυνομικών αρχών σχετικά με τον θάνατο υπαλλήλου security στα Λεχαινά Ηλείας και τον ξυλοδαρμό ταχυμεταφορέα στην Παλλήνη.

Αναλυτικότερα:

1. Οσον αφορά στο εργατικό δυστύχημα στον εξωτερικό χώρο επιχείρησης συσκευαστηρίου φρούτων στα Λεχαινά Ηλείας που συνέβη την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, την επομένη μέρα (Δευτέρα 11 Ιανουαρίου) μετέβη στο χώρο του συμβάντος κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασίας Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων) και πραγματοποίησε αυτοψία, παρουσία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας-Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση. Η έρευνα του ΣΕΠΕ εξελίσσεται παράλληλα με την ποινική διαδικασία και το Σώμα θα προχωρήσει άμεσα στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για το περιστατικό του ξυλοδαρμού ταχυμεταφορέα στην Παλλήνη τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου από άτομο που είχε συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, το ΣΕΠΕ διέταξε την διενέργεια ελέγχου από μεικτό κλιμάκιο (αποτελούμενο από Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων) μόλις έλαβε γνώση του συμβάντος μετά από σχετική καταγγελία. Παρών κατά τον έλεγχο ήταν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, στον οποίο ζητήθηκαν εξηγήσεις. Επιπλέον κατά την έρευνα του ΣΕΠΕ βρέθηκαν να εργάζονται οκτώ μισθωτοί εκτός του ωραρίου που είχε δηλωθεί και ζητήθηκαν γραπτές εξηγήσεις από την επιχείρηση. Παράλληλα, διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές ως προς το ποινικό σκέλος του συμβάντος.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα