back to top
16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ήττα-σοκ για τον Ολυμπιακό με 69-63 από τη Βιλερμπάν στο ΣΕΦ

Διαβάστε επίσης

Την ήττα με σκορ 69-63 μέσα στην έδρα του από τη Βιλερμπάν γνώρισε ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Η εικόνα των γηπεδούχων στο αμυντικό κομμάτι ήταν καλή και περιόριζε τους πολύ αθλητικούς παίκτες που διαθέτει στον ρόστερ της η Γαλλική ομάδα.

Στο επιθετικό κομμάτι με μαέστρο και πάλι τον Κώστα Σλούκα οι Πειραιώτες έβγαζαν συνεργασίες με τον Έλληνα γκάρντ να έχει ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο 6 ασσίστ.

Στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου ο Ολυμπιακός έχασε για λίγο την συγκέντρωση του στην άμυνα και έδωσε το δικαίωμα στην Βιλερμπάν να βρει πόντους από την περιφέρεια και να φέρει το ματς σε ισορροπία.

Οι Γιαμπουσέλε και Κόουλ ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων για την ομάδα του Πάρκερ ενώ στην άλλη πλευρά τα δυο φάουλ του Σλούκα από νωρίς τον άφησαν για αρκετή ώρα στον πάγκο γεγονός που είχε το δικό του κόστος στην εικόνα των γηπεδούχων στο συγκεκριμένο διάστημα.

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, έκανε κάποια λάθη που έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Πάρκερ να τρέξει και να σκοράρει στο ανοιχτό γήπεδο και γενικά στο συγκεκριμένο διάστημα υπήρξε ένα τέμπο στο ματς που εξυπηρετούσε περισσότερο τους Γάλλους.

Οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι κάποιο σημείο με τον Κώστα Σλούκα να προσπαθεί να βρει ρυθμό επηρεασμένο από το διάστημα που πέρασε στον πάγκο λόγω των φάουλ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έβρισκε επιτυχημένες λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα να κολλήσει στο σκορ την ώρα που στην άλλη πλευρά ο Γιαμπουσέλι είχε βρει ρυθμό και σημείωνε πόντους διαδοχικά βοηθώντας αισθητά την ομάδα του στο να χτίσει μια διαφορά η οποία μάλιστα άγγιξε και τους 10 πόντους.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Ολυμπιακός έπρεπε να αντιδράσει την ώρα που είχε βρεθεί πίσω ακόμα και με 12 πόντους.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν συνεχώς στην άμυνα αλλά η παραγωγικότητα τους κυμαινόταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα οι Βιλερμπάν όσο πέρναγε η ώρα να κερδίζει σε ψυχολογία και με οδηγό τον Γιαμπουσέλε να έχει προβάδισμα δέκα πόντων, την ώρα που αγώνας έμπαινε στο τελευταίο τρίλεπτο.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει την ολική επαναφορά αλλά έδειχνε εμφανή σημάδια κούρασης με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει και να γνωρίσει την ήττα μετά από 3 συνεχόμενα επιτυχημένα αποτελέσματα.
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 33-34, 42-51, 63-69
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάρισον 13 (1), Χαραλαμπόπουλος 2, Σπανούλης 10 (2),. Σλούκας 2 (7ασ.), Βεζένκοφ 8 (1), Πρίντεζης 3, Ζαν-Σαρλ 6, Τζένκινς 2, Έλις 6, ΜακΚίσικ 11 (3)
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Πάρκερ): Καουντί 5 (1), Ντιό 3 (1), Φολ 6, Ουόλτον 9 (1), Μπακό 2, Λάιτι 9, Γιαμπουσελέ 19 (3), Κόουλ 8 (2), Στραζέλ 8 (2)

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα