back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Θετικές είναι οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα, που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση. Ο καταναλωτής από τη στιγμή που θα στείλει μήνυμα στο 13033 με κωδικό 2 θα έχει δυο ώρες για τα ψώνια του. Δεν χρειάζεται ραντεβού. Αντιθέτως σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ η προσέλευση θα γίνεται μόνο με ραντεβού. Επίσης θα επιτρέπονται 4 άτομα ανά 100 τ.μ. στα καταστήματα, ενώ για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον. Το επιτρεπόμενο ωράριο λειτουργίας είναι από τις 07:00 το πρωί εως τις 20:00 το βράδυ.

610 νέα κρούσματα εκ των οποίων 183 στην Αττική και 77 στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 319 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 34 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοιού.

Περισσότερα από 2.500 ενεργά κρούσματα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αττική, όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία Βάνα Παπαευαγγέλου.

 

Διατεθειμένος να διατηρήσει το πρόστιμο για όσους δεν τηρούν τα μέτρα στα 300 ευρώ για δέκα μέρες, προκειμένου «να δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι πολίτες», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του στη Βουλή, έχοντας ακούσει και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τον ρυθμό του εμβολιασμού, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πάμε όσο γρήγορα μας επιτρέπουν οι δόσεις που παραλαμβάνουμε. Τόνισε ότι τα εμβόλια που κάνουμε αυτή την στιγμή είναι δύο δόσεων και δεν μπορούμε να ξοδέψουμε όλα τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα, γνωστοποιώντας ότι η Pfizer σήμερα ενημέρωσε όλα τα κράτη- μέλη της ένωσης ότι δυστυχώς θα λάβουμε λιγότερα εμβόλια απ’ όσα είχαμε προγραμματίσει για τον επόμενο μήνα.

Διχαστικό λόγο καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του, προσθέτοντας ότι η παρέμβαση του πρωθυπουργού αναφορικά με το ότι οι φαρμακοβιομηχανίες μπορεί να μην τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τον αριθμό των εμβολίων δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες.

«Ο χρόνος είναι κρίσιμο μέγεθος. Είναι ανοησία να λες έχουμε προαγοράσει εμβόλια και μετά να έρχεσαι στη Βουλή και να λες οι εταιρίες δεν θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα» επισήμανε ο κ Τσίπρας.

 

Θορυβημένη από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για καθυστερήσεις στην άφιξη των εμβολίων, δήλωσε στη δευτερολογία της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Σημείωσε δε, ότι αν ισχύουν τα περί προμήθειας 245 χιλιάδων εμβολίων, που πήρε η χώρα μας, αυτό σημαίνει ότι εκτός των 70 χιλιάδων εμβολιασμών που έχουν γίνει έως τώρα, θα μπορούσαν να γίνουν κι άλλοι 50.000.

«Κυνηγάτε μόνο τους μεροκαματιάρηδες και δεν επιβάλετε κανένα πρόστιμο στους επιχειρηματίες που δεν τηρούν τα μέτρα, αδιαφορώντας για την υγεία των εργαζομένων τους», είπε στη δευτερολογία του, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, εξέφρασε την ελπίδα «οι εμβολιασμοί να φθάσουν τους 40.000 με 50.000 ημερησίως, ώστε να μπορούμε να γλιτώσουμε από 20 μέχρι 100 ανθρώπους, μέσω του εμβολιασμού».

 

Καθησυχάζει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι οι δόσεις εμβολίων που αναμένονται από την Pfizer παρά την επιβράδυνση στην παραγωγή θα παραδοθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Η κ. ντερ Λαιεν, η οποία επικοινώνησε νωρίτερα με τον γενικό διευθυντή της Pfizer, διαβεβαίωσε ότι οι δόσεις που αναμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους θα παραδοθούν κανονικά.

 

Επεκτείνεται και για τον μήνα Φεβρουάριο η πλήρης αναστολή καταβολής ενοικίου από τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

 

Παράταση εως την ερχόμενη Τρίτη ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών στις επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στα βόρεια ορεινά της Αττικής θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του «Λέανδρου» που αναμένονται τη νύχτα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων από σήμερα για την προστασία των αστέγων. Πληροφορίες στο 1595 και στο www.athina984.gr

Απάντηση στο ανάρμοστο πανό για τον Παύλο Μπακογιάννη που αναρτήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook. Ο κ. Μπακογιάννης, αφού επισυνάπτει τη φωτογραφία σημειώνει «Εδώ είναι. Και δεν πρόκειται να πάει πουθενά».

«Το πανό που προσβάλει τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη είναι απόλυτα καταδικαστέο» τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος λέγοντας ότι «η χυδαιότητα δεν έχει καμία θέση στον δημόσιο διάλογο».

 

Στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνει ο δήμος Αθηναίων. Η Δημοτική Αρχή θα χωροθετήσει 25 θέσεις ηλεκτρικών οχημάτων προς φόρτιση, σε διάφορα σημεία εντός των διοικητικών ορίων της πόλης. Η σχετική εισήγηση αναμένεται να εγκριθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας.

 

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν χθες ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και η διάδοχός του Κάμαλα Χάρις εν αντιθέσει με τον απερχόμενο πρόεδρο Τραμπ που λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν δεν τον έχει συγχαρεί για τη νίκη του, ενώ θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον το πρωί της Τετάρτης, χωρίς να παραστεί στην ορκωμοσία. Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς σκοπεύει να παραστεί στην τελετή.

 

Βαριά ήττα με σκορ 100-74 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

7 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα