back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στο Μετρό στην Ομόνοια

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε ο άγριος ξυλοδαρμός του εργαζομένου του Μετρό στην Ομόνοια. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας παρενέβη άμεσα και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση.

Χθες το μεσημέρι, ο άτυχος υπάλληλος δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση δύο νεαρών όταν τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια τους από το κάθισμα.

Οι νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ και όταν εκείνος αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα και τον χτύπησαν με κλωτσιές.

Την ίδια ώρα, προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών και για τον εντοπισμό των αγνώστων που έχουν τοιχοκολλήσει αφίσες στο Χαλάνδρι δασπείροντας ψευδείς ειδήσεις για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Εν τω μεταξύ, την λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν νοσηρά φαινόμενα όπως η επίθεση σε βάρος εργαζόμενου στο ΜΕΤΡΟ, ζητά με ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ από την διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία Εργατών, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν στοχοποιηθεί κατ΄επανάληψη, αρκετοί εργαζόμενοι έχουν δεχθεί επιθέσεις βίας, χωρίς δυστυχώς να έχει ληφθεί από τη Διοίκηση της εταιρείας κανένα ουσιαστικό μέτρο αποτροπής τέτοιων πράξεων. Πράξεις βίας, οι οποίες αφενός μεν δεν λύνουν τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφετέρου στρέφονται τελικά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μίνα Μουστάκα, Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα