back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

599 νέα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 33 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών. 328 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αύριο οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών και θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

 

Το κομμάτι των απαιτήσεων των συνταξιούχων του Δημοσίου θα κριθεί οριστικά τους επόμενους μήνες από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ αύριο στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητούνται οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, διεκδικώντας περικοπές από επικουρικές και δώρα.

 

Ευρύτατη αποδοχή που αντανακλάται στη θετική ψήφο των τεσσάρων από τα έξι κόμματα του Κοινοβουλίου, η συνολική δύναμη των οποίων φθάνει τους 276 βουλευτές, εξασφάλισε το νομοσχέδιο με τις εγκριτικές συμβάσεις για την προμήθεια από τη Γαλλία των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Αύριο συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την κυβερνητική πολιτική σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε ο άγριος ξυλοδαρμός του σταθμάρχη του ΜΕΤΡΟ στην Ομόνοια από δύο επιβάτες. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο άτυχος άνδρας ζήτησε από τους δράστες να φορέσουν μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια από το κάθισμα. Εκείνοι τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν ακόμη και με κλοτσιές, όπως φαίνεται στα πλάνα από τις κάμερες του σταθμού.

 

Την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον ομολόγό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Μπουγιάρ Οσμάνι, που βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι η χώρα μας στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος και πως χωρίς αυτή δημιουργείται κενό ασφάλειας σε όλη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Frontex για την άμεση επιστροφή στην Τουρκία 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας κατέθεσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

 

Πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις από σήμερα στη χώρα. Η ψυχρή εισβολή ξεκίνησε στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου η θερμοκρασία έπεσε ως και τους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου.
Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και Θράκη, ενώ, εν συνεχεία θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά.

Το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας.

 

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από την επερχόμενη κακοκαιρία, αλλά και από την πανδημία.

 

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι είναι υποχρεωμένη να συλλάβει τον επικριτή του Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, μόλις επιστρέψει στην Ρωσία και, μάλιστα, πριν από την έκδοση δικαστικής απόφασης που εκκρεμεί. Η Υπηρεσία κατηγορεί τον Ναβάλνι ότι δεν παρουσιάστηκε ενώπιόν της στο τέλος του 2020, όπως προέβλεπαν οι όροι της ποινής φυλάκισης με αναστολή που του είχε επιβληθεί. Ο Ναβάλνι παραμένει στη Γερμανία, όπου βρήκε καταφύγιο, μετά τη δηλητηρίασή του με νευροτοξίνη, για την οποία πολλοί θεωρούν υπεύθυνο το Κρεμλίνο.

ΚΑΙΡΟΣ
Νεφώσεις και ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένονται αύριο στην Αθήνα. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα