back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση για τα Rafale – Αύριο το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια

Διαβάστε επίσης

Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Nίκο Παναγιωτόπουλο,να ζητά την στήριξη όλων των κομμάτων στο εμβληματικό-όπως το χαρακτήρισε- εγχείρημα της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις εγκριτικές συμβάσεις για την προμήθεια των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Το νομοσχέδιο που συζητείται αύριο στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του επείγοντος, έχει συγκεντρώσει ήδη μια ευρεία συναίνεση ,καθώς ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση πρόκειται να το υπερψηφίσουν, ενώ αρνητική ψήφο θα δώσει το ΚΚΕ. Στην αυριανή συζήτηση πρόκειται να ανοίξουν τα χαρτιά τους ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25, με τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Τσίπρα να λέει πάντως, ότι «επί της αρχής δεν είμαστε αντίθετοι με την προμήθεια, αλλά η σύμβαση αφήνει πολλές τρύπες, κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη συναίνεσή μας».
«Δεν έχω αντιληφθεί ακόμα αν κόμματα της αντιπολίτευσης αμφιταλαντεύονται για την εξεύρεση κινήτρου προκειμένου να πουν το «ναι», ή , χρησιμοποιούν την επίκληση δικαιολογίας για να πουν το «όχι»…Εγώ, πάντως, ελπίζω για το πρώτο», σχολίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα