back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι διατροφικές προτιμήσεις των Αθηναίων μετά την κραιπάλη των εορτών

Διαβάστε επίσης

Μείωση σε ποσοστό της τάξεως του 15%, καταγράφεται στην κίνηση και στον τζίρο των συνοικιακών κρεοπωλείων, πρώτη εβδομάδα μετά την περίοδο των Χριστουγέννων. Το ποσοστό της πτώσης, σύμφωνα με τους κρεοπώλες, αφορά συγκριτικά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αντιθέτως, η εικόνα στα ιχθυοπωλεία παρουσιάζεται διαφορετική αυτή την εβδομάδα, σε σύγκριση πάντα με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συγκεκριμένα, η πεσμένη μέχρι πριν από λίγες μέρες ψαραγορά φαίνεται «δειλά- δειλά» να παίρνει «τα πάνω της», με τα συνοικιακά ιχθυοπωλεία να εμφανίζουν ήδη αύξηση στον τζίρο σε ποσοστό 5%-10%.
Η κίνηση στα συνοικιακά κρεοπωλεία αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται κυρίως σε δυο είδη κρεατικών, σε μοσχάρι και κοτόπουλο. Οι τιμές παραμένουν ελκυστικές και στα ίδια επίπεδα με το περασμένο έτος, σύμφωνα πάντα με τους κρεοπώλες. Το μοσχάρι κυμαίνεται από 4 ευρώ- 8 ευρώ το κιλό και το κοτόπουλο από 3.5 ευρώ το κιλό.

Εν τω μεταξύ, τα πρώτα αισιόδοξα «σημάδια» στην ιχθυαγορά αποτυπώνονται με την μικρή αύξηση που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στην κίνηση και στον τζίρο, σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 5%-10%, συγκριτικά πάντα με τις μέρες των Χριστουγέννων.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, «η κίνηση των ιχθυοπωλείων καταγράφει πτώση του τζίρου σε ποσοστό της τάξης του 80% από τον περασμένο Μάρτιο που ξεκίνησαν τα μέτρα λόγω κορονοϊού», όπως τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών Σπύρος Κοράκης.

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι ότι στην αυξημένη κίνηση των τελευταίων ημερών συντέλεσαν και οι καλές τιμές που καταγράφονται στην αγορά, με τους ιχθυοπώλες να υποστηρίζουν ότι κινούνται στα ίδια επίπεδα, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Στις προτιμήσεις των καταναλωτών βρίσκονται ψάρια, όπως η σαρδέλα, με τιμή εκκίνησης τα 2 ευρώ το κιλό, τσιπούρες και λαυράκι από 3-6 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος. Επίσης, στην λίστα προτίμησης των καταναλωτών βρίσκονται και άλλα είδη ψαριών, όπως σολομός, ξιφίας και τόνος.
Οι ιχθυοπώλες ελπίζουν ότι «αυτή η αυξητική τάση θα έχει και συνέχεια μέσα στις επόμενες μέρες.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα