back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οδηγός «Ενδοοικογενειακή βία και πανδημία: Μάθε τα δικαιώματά σου»

Διαβάστε επίσης

Στην έκδοση ενός οδηγού για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και την υποστήριξη των επιζωσών, προχώρησαν το Κέντρο Διοτίμα με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο εύχρηστος αυτός οδηγός, σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, χρησιμοποιεί τη μορφή συχνών ερωτήσεων και απαντήσεων, απευθύνεται σε επιζώσες ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και σε κάθε άτομο που θέλει να βοηθήσει.

Συγγραφέας του οδηγού είναι η Βιργινία Ξυθάλη. Συντελέστρια η Μαρία Λιάπη και την επιμέλεια έκανε η Ελένη Μπούρου

«Η πανδημία της COVID-19 συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Με εκατομμύρια πολιτών να νοσούν παγκοσμίως, ο αντίκτυπος της πανδημίας στις βασικές κοινωνικές δομές είναι εξαιρετικά μεγάλος. Οι επιπτώσεις των κρίσεων, όμως, δεν είναι ουδέτερες ως προς το φύλο και η πανδημία αυτή δε μπορεί να αποτελεί εξαίρεση, επηρεάζοντας δυσανάλογα τις γυναίκες και τα κορίτσια. Παρότι οι υγειονομικές επιπτώσεις της πανδημίας φαίνεται να είναι μεγαλύτερες στους άνδρες, οι οποίοι έχουν υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, οι γυναίκες και τα κορίτσια πλήττονται ιδιαίτερα από τις συνακόλουθες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες» επισημαίνεται στον πρόλογο του οδηγού.

«Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, 47 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια ωθούνται στη φτώχεια ως αποτέλεσμα της COVID-19. Είναι, λοιπόν, απολύτως αναγκαίο να διασφαλιστεί η συμπερίληψη υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, καθώς και υπηρεσιών στήριξης των επιζωσών, στις πολιτικές και τα μέτρα που λαμβάνονται για τη συνολικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας. Επίσης, έχει αποφασιστική σημασία να διασφαλιστεί η άμεση πρόσβαση των ίδιων των επιζωσών σε πληροφόρηση για τις υφιστάμενες υπηρεσίες. Στόχος αυτού του οδηγού είναι να συγκεντρώσει βασικές πληροφορίες με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, για εύκολο εντοπισμό» τονίζει η συγγραφέας του οδηγού Βιργινία Ξυθάλη.

Κατεβάστε τον οδηγό εδώ https://bit.ly/3bbcgd6

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα