back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η ταινία «Il Postino» γίνεται θεατρική παράσταση

Διαβάστε επίσης

Η θεατρική παράσταση Il PostinoO Ταχυδρόμος του Νερούντα, σε σκηνοθεσία Michael Seibel έρχεται από την Olympia Culture (www.olympiaculture.com ) με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η θεατρική παράσταση είναι βασισμένη στο λογοτεχνικό βραβευμένο μυθιστόρημα του Χιλιανού συγγραφέα Antonio Skarmeta. H κινηματογραφική του μεταφορά το 1994 από το Michael Radford είχε τεράστια εμπορική επιτυχία και κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης μουσικής, συγκεντρώνοντας συνολικά 5 υποψηφιότητες, ανάμεσα στις οποίες και Καλύτερης Ταινίας

Η υπόθεση του έργου επικεντρώνεται σε μέρος της ζωής του Pablo Neruda, το διάστημα της εξορίας του, όπου κατόρθωσε να διαπλάσει το μυαλό και το χαρακτήρα του νεαρού «ταχυδρόμου» του.

Πρόκειται για μία παράσταση αφιερωμένη στη φιλία δύο φαινομενικά ετερόκλητων ανδρών, ενός ταχυδρόμου και του Νομπελίστα ποιητή Pablo Neruda και στην εύρεση της ελπίδας και της ομορφιάς ανεξάρτητα από  τόπο και πατρίδα.

Μία σκηνική πράξη με έντονο μεσογειακό άρωμα νοσταλγίας και ποίησης

Ο Neruda έχει αιτηθεί άσυλο και παραμένει εξόριστος μακριά από το αυταρχικό καθεστώς της πατρίδας του. Αντίθετα, ο νεαρός Μάριο επιθυμεί να ξεφύγει από τη μικρή του περιοριστική κοινωνία και να χαράξει το δικό του δρόμο. Η μοίρα τον θέτει προσωπικό ταχυδρόμο του ποιητή και οι δύο άνδρες αναπτύσσουν μια απρόσμενη αλλά βαθιά φιλία. Ενώ αρχικά οι συζητήσεις τους περιορίζονται σε θέματα καρδιάς και στον πόθο του νεότερου για την όμορφη Μπεατρίτσε, σταδιακά η σχέση τους αποκτά πολιτικό – κοινωνική φύση και ο Μάριο ανοίγει το νου και τους ορίζοντες του.

Τίτλος: Il Postino – Ο ταχυδρόμος του Νερούντα

Σκηνοθεσία: Michael Seibel

Σκηνικά -Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Μάνια Παπαδημητρίου

Σαλένα Χριστοδούλου

Κωνσταντίνος Συράκης

Δημήτρης Νικολόπουλος

Σάκης Τσινιάρος

Θανάσης Τσιμίδης

Olympia Culture

Olympia Culture IKE-2103647201

[email protected]

Σαρανταπήχου 5, Λυκαβηττός

www.olympiaculture.com

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα