back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η απάντηση του δημάρχου Ναυπλιέων για το δημοτικό σχολείο Αγίου Ανδριανού 

Διαβάστε επίσης

Οι μαθητές τμήματος του δημοτικού σχολείου Αγίου Ανδριανού στο Ναύπλιο απασχόλησαν τις τελευταίες μέρες τη δημοσιότητα καθώς η δασκάλα τους, την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων τα έβγαλε στο προαύλιο να κάνουν μάθημα.

Στο σχολείο βρέθηκε τοπικό κανάλι, το οποίο έβγαλε το θέμα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα παιδιά έκαναν μάθημα στην αυλή του σχολείου γιατί η αίθουσα του τμήματος είναι μόλις 15 τ.μ και τα παιδιά είναι 15 (16 μαζί με τη δασκάλα). Ο πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας, Αντώνης  Ντέμος, στην παρέμβασή του έκανε λόγο  για χρόνιες ελλείψεις για τις οποίες δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη, παρά τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες.

Για ρεπορτάζ το οποίο δεν περιελάμβανε την άποψη του δήμου κάνει λόγο, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος διευκρινίζοντας ότι τα παιδιά έκαναν μάθημα έξω λόγω της καλοκαιρίας, που επικρατούσε κάτι που επιβάλλεται. «Το υπουργείο Παιδείας προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα έξω από τις αίθουσες, εάν ο καιρός το επιτρέπει. Υπάρχουν λύσεις στο σχολείο για να μη συγχρωτίζονται οι  μαθητές, όπως η σύμπτυξη τμημάτων ή η αίθουσα υπολογιστών, που δεν χρησιμοποιείται και στην οποία έχει μεταφερθεί εδώ και δύο ημέρες το τμήμα. Πρόκειται για ένα σχολείο του δήμου μας, που έχουμε δώσει αγώνα από διθέσιο να γίνει επταθέσιο και οκταθέσιο τώρα. Όσον αφορά τις λυόμενες αίθουσες  στα σχολεία της χώρας μας είναι σαν λέμε πως στα χωράφια υπάρχει χορτάρι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κωστούρος.

Καλλιόπη Ασλανίδου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα