back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Η προσοχή μας είναι στραμμένη στην Αττική, που είναι μια πολύ μεγάλη Περιφέρεια», τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας ότι τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντοπίζονται μεταξύ άλλων σε Δυτ. Αττική, Βοιωτία, Λέσβο και Αργολίδα. Παράλληλα εξέφρασε προβληματισμό για την αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 54 έτη, με μέση ηλικία τα 46 έτη.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 671 νέα κρούσματα εκ των οποίων 271 στην Αθήνα και 69 στη Θεσσαλονίκη. 340 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοιού..

Αυστηροί περιορισμοί από αύριο εως και την ερχόμενη Δευτέρα, στο δήμο Σπάρτης και στο νομό Αργολίδας, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων.

Στο μέτωπο των εμβολιασμών, στη χώρα μας μέχρι στιγμής πραγματοποιήθηκαν 65 χιλιάδες εμβολιασμοί, όπως είπε η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής λοιμωξιολόγων Μαρία Τσολιά. Πρόσθεσε ότι παγκοσμίως δεν έχει καταγραφεί θάνατος από εμβόλιο, ενώ για τις αλλεργικές παρενέργειες, σημείωσε πως έχουν παρουσιαστεί 21 αλλεργικές αντιδράσεις, που αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

 

«Η πορεία του εμβολιασμού φανερώνει πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους», τόνισε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είχε μιλήσει για 1018 εμβολιαστικά κέντρα και αυτή την στιγμή λειτουργούν μόνο 144».

«Η διαρκής επένδυση στην καταστροφή έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα και τις προσδοκίες των Ελλήνων», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης. «Κατανοούμε την υποχρέωση του κ. Ταραντίλη να βαφτίζει το ψάρι κρέας», ανταπάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό στα εμβολιαστικά κέντρα» ζήτησε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Κάθετα αντίθετες εμφανίζονται οι Ευρωπαϊκές και αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες σχετικά με την πρόθεση πολλών χωρών να αλλάξουν την δοσολογία των εμβολίων ή να μεγαλώσουν το χρονικό διάστημα μεταξύ των δόσεων πέραν των ορίων που έχουν καθοριστεί. Σημειώνουν ότι οι στρατηγικές εφαρμογής των εμβολίων πρέπει να βασίζονται στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

 

Σε 50 χώρες κυκλοφορεί το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τονίζει ότι όσο εξαπλώνεται ο ιός τόσο έχει την ευκαιρία να μεταλλάσσεται.

 

Με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική του Ιανουαρίου ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Διευκρίνισε ότι όταν “ανάψουν το πράσινο φως” οι επιστήμονες, θα ανοίξουν μαζί όλες οι τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση προχωρεί σε προσλήψεις χιλίων αστυνομικών για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων, σύμφωνα με τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη. Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης την καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ, αλλά και χρονικού ορίου φοίτησης.

 

«Η υιοθέτηση αναχρονιστικών μέτρων καταστολής ως απάντηση στην κατά καιρούς έξαρση βίας και ανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους παραπέμπει σε μνήμες σκοτεινών εποχών», τόνισε το Κίνημα Αλλαγής.

Η κυβέρνηση «επιδιώκει να επιβάλει “σιγή ιχθύος” στις διεκδικήσεις των φοιτητών, των εργαζομένων, των πανεπιστημιακών», επισημαίνει το ΚΚΕ.

 

Mε τη διαδικασία του επείγοντος συζητείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις εγκριτικές συμβάσεις για την προμήθεια των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Το ν/σ έχει συγκεντρώσει ήδη μια ευρεία συναίνεση, καθώς ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση πρόκειται να το υπερψηφίσουν. Αρνητική ψήφο θα δώσει το ΚΚΕ. Στην αυριανή συζήτηση πρόκειται να ανοίξουν τα χαρτιά τους ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Κογκρέσο η συζήτηση για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ψηφοφορία μετά τη συζήτηση, αναμένεται να περάσει με έναν μικρό αλλά σημαντικό αριθμό Ρεπουμπλικάνων να συντάσσονται με τους Δημοκρατικούς για να κατηγορήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ για δεύτερη φορά στη θητεία του. Αυτό θα τον καθιστούσε ως τον πρώτο πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ που γίνεται απόπειρα απομάκρυνσης του από το αξίωμα δύο φορές.

 

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στην Τούμπα για τη Σουπερλίγκα.

καιρος

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικών βροχών, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα