back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Προβληματίζει τους ειδικούς η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 54 έτη, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

671 νέα κρούσματα εκ των οποίων 271 στην Αθήνα και 69 στη Θεσσαλονίκη, το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 340 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοιού..

Εν τω μεταξύ, σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα τίθενται από αύριο στις 6:00 το πρωί έως την ερχόμενη Δευτέρα, ο δήμος Σπάρτης και ο νομός Αργολίδας, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων.

Στο μέτωπο των εμβολιασμών, στη χώρα μας μέχρι στιγμής πραγματοποιήθηκαν 65 χιλιάδες εμβολιασμοί, όπως είπε η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής λοιμωξιολόγων Μαρία Τσολιά. Πρόσθεσε ότι δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ θάνατος από εμβόλιο στον κόσμο, ενώ για τις αλλεργικές παρενέργειες, σημείωσε πως έχουν παρουσιαστεί 21 αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

«Η πορεία του εμβολιασμού φανερώνει πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους», τόνισε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είχε μιλήσει για 1018 εμβολιαστικά κέντρα και αυτή την στιγμή λειτουργούν μόνο 144».

«Η διαρκής επένδυση στην καταστροφή έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα και τις προσδοκίες των Ελλήνων», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης. «Κατανοούμε την υποχρέωση του κ. Ταραντίλη να βαφτίζει το ψάρι κρέας», ανταπάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό στα εμβολιαστικά κέντρα» ζήτησε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

 

Κάθετα αντίθετες εμφανίζονται οι Ευρωπαϊκές και αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες σχετικά με την πρόθεση πολλών χωρών να αλλάξουν την δοσολογία των εμβολίων ή να μεγαλώσουν το χρονικό διάστημα μεταξύ των δόσεων πέραν των ορίων που έχουν καθοριστεί. Σημειώνουν ότι οι στρατηγικές εφαρμογής των εμβολίων πρέπει να βασίζονται στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

 

Σε 50 χώρες κυκλοφορεί το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τονίζει ότι όσο εξαπλώνεται ο ιός τόσο έχει την ευκαιρία να μεταλλάσσεται.

 

Αρνητικό ρεκόρ θανάτων με 1.564 νεκρούς σε 24 ώρες ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανία. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, απηύθυνε δραματική προειδοποίηση προς τους πολίτες, λέγοντας πως «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το σύστημα υγείας να ξεμείνει από κρεβάτια ΜΕΘ».

 

Με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική του Ιανουαρίου ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Διευκρίνισε ότι όταν “ανάψουν το πράσινο φως” οι επιστήμονες, θα ανοίξουν μαζί όλες οι τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση προχωρεί σε προσλήψεις χιλίων αστυνομικών για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων, σύμφωνα με τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη. Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης την καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ, αλλά και χρονικού ορίου φοίτησης.

 

«Η υιοθέτηση αναχρονιστικών μέτρων καταστολής ως απάντηση στην κατά καιρούς έξαρση βίας και ανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους παραπέμπει σε μνήμες σκοτεινών εποχών», τόνισε το Κίνημα Αλλαγής.

Η κυβέρνηση «επιδιώκει να επιβάλει “σιγή ιχθύος” στις διεκδικήσεις των φοιτητών, των εργαζομένων, των πανεπιστημιακών», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Συγκέντρωση στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί φοιτητές. Κλειστός με εντολή της Αστυνομίας από τις 10 αύριο το πρωί ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο.

 

Mε τη διαδικασία του επείγοντος συζητείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις εγκριτικές συμβάσεις για την προμήθεια των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Το ν/σ έχει συγκεντρώσει ήδη μια ευρεία συναίνεση, καθώς ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση πρόκειται να το υπερψηφίσουν. Αρνητική ψήφο θα δώσει το ΚΚΕ. Στην αυριανή συζήτηση πρόκειται να ανοίξουν τα χαρτιά τους ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25.

Σε πολιτική κρίση εισέρχεται η Ιταλία, καθώς η κυβέρνηση χάνει την πλειοψηφία.

καιρος

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικών βροχών, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα