back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

150 εκ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου περιμένει η Βραζιλία μέσα στο 2021

Διαβάστε επίσης

Tο Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund) RDIF και η βραζιλιάνικη εταιρεία Uniao Quimica κατέληξαν σε συμφωνία για την διάθεση στην Βραζιλία 10 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021, αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο Twitter.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα φθάσουν τον Ιανουάριο, η φαρμακευτική εταιρεία Uniao Quimica άρχισε την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στην Βραζιλία, ενώ ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί Βραζιλιάνων πολιτών. «Οι πρώτοι 20 Βραζιλιανοί που εργάζονται στην πρεσβεία της Βραζιλίας στην Μόσχα άρχισαν να εμβολιάζονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του RDIF Κιρίλ Ντμίτριεφ, το RDIF και η εταιρεία Uniao Quimica θα είναι σε θέση να διαθέσουν 150 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στην Βραζιλία εντός του 2021.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και η εταιρεία Uniao Quimica θα προτείνουν σε όλες τις χώρες της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική) τη δημιουργία ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19 όπως και την μεταξύ τους συνεργασία στον τομέα των εμβολίων.

Η Βραζιλία των σχεδόν 210 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε αριθμό νεκρών από τον κορονοϊό. Ο Πρόεδρός της Ζαΐρ Μπολσονάρου έχει δεχτεί έντονη κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης και την διαρκή υποτίμηση της πανδημίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα