back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΥΠΕΣ: Άδειες και μειωμένο ωράριο για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους

Διαβάστε επίσης

Διευκολύνσεις και μειωμένο ωράριο προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους τα παιδιά των οποίων πηγαίνουν σχολείο.

Οι διευκολύνσεις

Όπως αναφέρει η επείγουσα εγκύκλιος που νέου υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη «διευκρινίζεται ότι για το τρέχον έτος και μετά τη λήξη της περιόδου των διακοπών των εκπαιδευτικών δομών, είναι επιτρεπτή η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού ή εναλλακτικώς η χρήση μειωμένου ωραρίου έως 25%, εφόσον σε κάθε περίπτωση πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης των εν λόγω διευκολύνσεων και ανάλογα με τον χρόνο έναρξης και τον τρόπο λειτουργίας των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών.

Κατόπιν της επανεκκίνησης της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, υπενθυμίζονται οι οδηγίες που έχουν παρασχεθεί με την 16η εγκύκλιο ».

Στην ίδια εγκύκλιο επαναλαμβάνονται τα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας που ίσχυαν πριν κλείσουν τα σχολεία και τα οποία ισχύουν μέχρι και την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.

Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει ότι οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού θα πρέπει να προβούν σε έκδοση νέων βεβαιώσεων κίνησης για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, όπως προβλέπεται στην ΚΥΑ και βάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί με προηγούμενες Εγκυκλίους

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα