back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πολωνία-ΗΠΑ: Ο πρωθυπουργός Μοραβιέτσκι καταδικάζει τον αποκλεισμό του Τραμπ από μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι αποδοκίμασε σήμερα την «πολιτική ορθότητα» των ψηφιακών πλατφόρμων που απέκλεισαν τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τα μέσα τους κοινωνικής δικτύωσης και διαβεβαίωσε ότι η Βαρσοβία θα αγωνιστεί για μια ευρωπαϊκή νομοθεσία που θα προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης σε αυτά τα μέσα.

Ο Μοραβιέτσκι, του οποίου η κυβέρνηση έχει δείξει την εγγύτητά της με τον εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε ότι το κομμουνιστικό παρελθόν της Πολωνίας είναι ο λόγος για τον οποίο «βλέπουμε όλες τις προσπάθειες περιορισμού της ελευθερίας με τόσο μεγάλη ανησυχία».

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο Πολωνός πρωθυπουργός είπε ότι ο στόχος των ψηφιακών πλατφόρμων είναι «να επιτύχουν πολιτική ορθότητα με τον τρόπο που τους ταιριάζει και να πολεμήσουν εκείνους που τους αντιτίθενται».

«Αντιμετωπίζουμε ολοένα και περισσότερο πρακτικές που ανήκουν στο παρελθόν. Η λογοκρισία και ο περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης, ο ολοκληρωτισμός και τα αυταρχικά καθεστώτα επιστρέφουν σήμερα… για να πολεμήσουν αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, αρχηγός του κυβερνώντος δεξιού λαϊκίστικου κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS).

«Οι αλγόριθμοι και οι ιδιοκτήτες ψηφιακών γιγάντων δεν μπορούν να αποφασίζουν ποιές απόψεις είναι σωστές και ποιές δεν είναι», πρόσθεσε ο Μοραβιέτσκι, διαβεβαιώνοντας ότι η Πολωνία θα στηρίξει την «κατάλληλη» νομοθεσία για την υπεράσπιση της ελευθερίας της διαδικτυακής έκφρασης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός προέβη σε αυτές τις δηλώσεις σχολιάζοντας την απόφαση του Twitter και άλλων ψηφιακών πλατφορμών να αναστείλουν τους προσωπικούς λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θεώρησε «προβληματική» αυτή την απόφαση αποκλεισμού του Αμερικανού προέδρου από τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες, που προκάλεσε μια κάποια έκπληξη στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα