back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Δημόπουλος: Σε συνεχή αναβάθμιση το πεδίον του Αρεως. Αποπνέει ασφάλεια στους επισκέπτες

Διαβάστε επίσης

12-01-2021

Στα έργα αναζωογόνησης που γίνονται στο στο Πεδίο του Αρεως, στο μεγαλύτερο πάρκο και τοπόσημο της Αθήνας, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Δημόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη.

Είπε ότι πλέον αυτός ο εκατοντάδων στρεμμάτων χώρος είναι συνεχή αναβάθμιση και ασφαλής για τους επισκέπτες ενώ μίλησε για την απόφαση της Περιφέρειας, με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, να αναδείξει ιστορικά και αισθητικά τις εκεί υπάρχουσες προτομές των εθνικών αγωνιστών.

Αναλυτικά:

«Το μεγαλύτερο πάρκο της πρωτεύουσας εκτός από τοπόσημο και πνεύμονας πρασίνου, αναδεικνύει τις ιστορικές εθνικές μνήμες μέσα από τις προτομές των ελλήνων ηρώων, αλλά και με το περίφημο άγαλμα της θεάς Αθηνάς, που είναι δωρεά, φόρος τιμής στους δεκάδες χιλιάδες Νεοζηλανδούς και Αυστραλούς πεσόντες στα πεδία των μαχών του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Φέτος στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, ο ελάχιστος φόρος τιμής που οφείλουμε να αποτείσουμε στους εθνικούς μας ήρωες, είναι να αναδείξουμε ιστορικά και αισθητικά τις υπάρχουσες προτομές τους.

.Από πέρυσι είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια για την αναζωογόνηση αυτού του εγκαταλελειμμένου επί τουλάχιστον μία δεκαετία άλσους, που είχε αφεθεί στην ανομία, όπως και σε ουσιοεξαρτημένους και αστέγους.

….Το άλσος του πεδίου του Αρεως είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση, το επισκέπτονται πολλοί πολίτες και επαναλειτουργεί  μετά από μια δεκαετία το εμβληματικό σιντριβάνι στην πλατεία Οικονομίδη μαζί με το αντλιοστάσιο. Επίσης, έχει επισκευαστεί και πιστοποιηθεί η μεγάλη παιδική χαρά, ενώ επισκευάζεται και η άλλη.

Στο Πεδίον του Αρεως είναι σε εξέλιξη σειρά έργων. Ο ηλεκτροφωτισμός επαναλειτουργεί δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους επισκέπτες, το ίδιο και οι τουαλέτες, γίνονται γεωτρήσεις, ενώ μένει να ολοκληρωθούν και τα έργα για τον ροδώνα και το υπόγειο σύστημα ποτίσματος

Δυστυχώς και το πεδίον του Αρεως γίνεται τα βράδια στόχος βανδαλισμών. Στην κατεύθυνση της φύλαξής του καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια η ΕΛΑΣ την οποία και ευχαριστεί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης για τη συμβολή της στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας σε περιοίκους και επισκέπτες, από κοινού με την ιδιωτική φύλαξη. Για παράδειγμα, σχεδόν πριν από ένα χρόνο, Αθηναίοι πήγαιναν στον ναού του Αγίου Χαραλάμπους, στο επάνω μέρος του πάρκου και μετά τη λειτουργία επικοινωνούσαν με τις δυνάμεις ασφαλείας για να τους συνοδεύσουν μέχρι την έξοδο. Αυτή ήταν η κατάσταση. Όμως, πλέον  βρισκόμαστε σε μια διαφορετική πραγματικότητα και με την επαναλειτουργία- σε βαθμό που υπάρχει δυνατότητα και είναι υγειονομικά επιτρεπτό- του μικρού καφέ της Γαρδένιας στο κέντρο του πάρκου.
Με το τέλος της πανδημίας σχεδιάζουμε να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το Green Park,  αγαπημένος χώρος αναψυχής για τους Αθηναίους, ενώ το θέατρο Αλσος και το καφέ ήδη μπορούν να λειτουργήσουν.
Ο εκατοντάδων στρεμμάτων χώρος του πεδίου του Αρεως είναι σε συνεχή αναβάθμιση και αποπνέει ασφάλεια στους επισκέπτες.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα