back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου αναμένεται να λειτουργήσουν με την μέθοδο του ραντεβού τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων, σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης. Κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής θα ανοίξουν-σύμφωνα με πληροφορίες- είτε την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην συνεδρίαση των λοιμωξιολογων την Παρασκευή.

Αίτηση της εταιρείας AstraZeneca για την έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ότι έλαβε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα μας με την ημερομηνία εκκίνησης για τον γενικό πληθυσμό να επισπεύδεται.

Στις 16 Ιανουαρίου, αντί για τις 20, αρχίζει ο εμβολιασμός για τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών.

Σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς 18 νησιών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν επιπλέον 13 μεγάλα νησιά. Μέσα στην εβδομάδα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι υγειονομικοί των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Στόχος είναι έως τα μέσα Φεβρουαρίου εμβόλια να έχουν φτάσει σε κάθε σημείο της Ελλάδας.

Την υιοθέτηση από πλευράς ΕΕ ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού «προκειμένου να διευκολύνεται η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, που έχουν ήδη εμβολιαστεί για τον Covid 19» ζητά με επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Politico.

«Είναι επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί μια κοινή γραμμή για το πώς θα πρέπει να συνταχθεί αυτό το πιστοποιητικό, ώστε να γίνει αποδεκτό από όλα τα κράτη – μέλη» αναφέρει ο κ Μητσοτάκης.

Αναφέρει ακόμη ότι η Ελλάδα «δεν πρόκειται να κάνει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς ή προϋπόθεση για τα ταξίδια”, ωστόσο σημειώνει πως «αυτό θα δώσει ένα επιπλέον θετικό κίνητρο στους πολίτες να εμβολιαστούν».

Ραντεβού και μέσω των ΚΕΠ μπορούν να προγραμματίσουν οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους. Για την ετοιμότητα των κέντρων μας ενημερώνει ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος.

Ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ερευνά την προέλευση του νέου κορονοϊού, θα φθάσει μεθαύριο, Πέμπτη, στην κινεζική πόλη Ουχάν, δήλωσε κινέζος αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είχε δηλώσει ότι ”απογοητεύθηκε πολύ» όταν απαγορεύθηκε η είσοδος στους εμπειρογνώμονες νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω δύο μέλη της ομάδας. Η Κίνα ανέφερε πως υπήρξε «παρανόηση».

Και δεύτερη βουλευτής των Δημοκρατικών βρέθηκε θετική στον κορωνοιό μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, και ενώ είχε παραμείνει επί ώρες στον ίδιο χώρο με Ρεπουμπλικανούς συναδέλφους της που αρνούνταν να φορέσουν μάσκα.

Πρόκειται για την 55χρονη Πραμίλα Τζέιαπαλ, η οποία προέβη στην παραπάνω καταγγελία για τους βουλευτές των Ρεπουμπλικανών.

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. “Έχουμε μια σημαντική καιρική μεταβολή, που θα μας επηρεάσει κυρίως από την Πέμπτη μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας”, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Για την Αττική, είπε ότι ίσως χιονίσει την Παρασκευή στα βόρεια προάστια ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο ενδέχεται να πέσουν χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο των Ιωαννίνων και της Άρτας προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από χθες την Ήπειρο. Ανεμοστρόβιλος έπληξε τα Θεοδώριανα στην ορεινή Άρτα, προκαλώντας ζημιές στις σκεπές και τα στέγαστρα σε δεκάδες σπίτια.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 21:05 στο Τελ Αβίβ τη Μακάμπι, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα και ψάχνει μια νίκη που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην οκτάδα.

Η εξαιρετική πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι σταμάτησε στα ημιτελικά, καθώς η Αρίνα Σαμπαλένκα επικράτησε της Ελληνίδας πρωταθλήτριας με 2-0 σετ.

Και ο καιρός: Bροχές και καταιγίδες σήμερα στην Αττική. 18 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ορά στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα