back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στις 25 Ιανουαρίου, στην Κωνσταντινούπολη, ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας. Την επανέναρξή τους ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, λίγες ώρες μετά τη σχετική πρόσκληση από την Άγκυρα.

Αρχίζει σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στo Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια. Αναμένεται να ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία στις 19 Ιανουαρίου.

Στη Βουλή και το νομοσχέδιο για την αγορά των 18 γαλλικών μαχητικών Rafale, που θα ψηφιστεί την Πέμπτη από την Ολομέλεια.

39 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοιού το τελευταίο 24ωρο. 350 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 444 τα νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 180 στην Αττική.

Σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων από σήμερα έως τη Δευτέρα η περιφερειακή ενότητα της Βοιωτίας.

«Αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει ή έχουμε αύξηση κρουσμάτων, εξετάζεται ακόμα και το σενάριο του απαγορευτικού, του lockdown του Μαρτίου, το οποίο ωστόσο πρέπει να τηρηθεί, προειδοποιεί μέσω του ΣΚΑΙ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος, υπογραμμίζοντας ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο να υπάρχει το lockdown, αλλά και να εφαρμόζεται, γιατί και τώρα είναι αυστηρό, αλλά δεν τηρείται. Αναφορικά με τον εμβολιασμό εμφανίστηκε αισιόδοξος τόνίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποκλιμακωθεί το πρόβλημα, γιατί τρέχει ο εμβολιασμός και το εμβόλιο φαίνεται ότι καλύπτει τις μεταλλάξεις.

«Δεν θα επιτευχθεί φέτος συλλογική ανοσία», εκτιμά ο ΠΟΥ συστήνοντας να τηρούνται τα μέτρα μέχρι να φτάσουν παντού τα εμβόλια.

Το εμβόλιο της Moderna, κατά της Covid-19 παρέχει ανοσία για ένα έτος, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στέφαν Μπάνσελ σε συνδιάσκεψη της JP Morgan, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Moderna θα παραδώσει 600 εκατ. έως 1 δισ. δόσεις του εμβολίου της μέσα στο 2021. Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει εντός του έτους δοκιμές προκειμένου να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της έναντι των νέων πιο μεταδοτικών στελεχών του ιού.

Δύσκολη η κατάσταση στην Ιρλανδία, όπου ένας στους 76 πολίτες της χώρας νοσεί από κορονοϊό, ενώ στα νοσοκομεία επικρατεί το αδιαχώρητο. .

Nέα παραλλαγή του κορονoϊού, που φέρει 12 μεταλλάξεις, εντοπίστηκε στην Ιαπωνία.

“Αγώνα δρόμου” ξεκινά ο ΕΦΚΑ για την έκδοση των περίπου 360.000 εκκρεμών συντάξεων, οι οποίες επιβαρύνουν με αφανές χρέος τουλάχιστον 1 δις ευρώ τα δημόσια οικονομικά.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε, ο Φορέας καλεί εν ενεργεία, συνταξιούχους και συμβασιούχους υπαλλήλους να υποβάλλουν έως τις 15 Ιανουαρίου δήλωση συμμετοχής στα ειδικά κλιμάκια επεξεργασίας ασφαλιστικών αιτημάτων και έκδοσης συντάξεων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 3w.intranet.efka.gov.gr/klimakia. Τα κλιμάκια θα λειτουργήσουν έως το τέλος του έτους.

Κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες την χώρα Προβλήματα ήδη στην Ήπειρο όπου σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνης έχουν υπερχειλίσει ποταμοί. Οι Δημοτικές Ενότητες Πέτα και Κομποτίου στο Δήμο Νικολάου Σκουφά κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου εισηγείται να προστεθούν και άλλοι δήμοι, ανάμεσά τους αυτοί της Κόνιτσας, του Ζαγορίου, του Μετσόβου, της Ηγουμενίτσας, της Πάργας και των Τζουμέρκων.

Συναγερμό σήμανε το FBI για την πιθανότητα να εκδηλωθούν βίαιες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα τις επόμενες μέρες, ενόψει της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, και ενώ το άρθρο για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 18 βαθμούς κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ωρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα