back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Στις 25 Ιανουαρίου, στην Κωνσταντινούπολη, ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας. Την επανέναρξή τους ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, λίγες ώρες μετά τη σχετική πρόσκληση από την Άγκυρα.

Αρχίζει σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στo Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια. Αναμένεται να ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία στις 19 Ιανουαρίου.

Στη Βουλή και το νομοσχέδιο για την αγορά των 18 γαλλικών μαχητικών Rafale, που θα ψηφιστεί την Πέμπτη από την Ολομέλεια.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορονοιού για ηλικιωμένους άνω των 85 ετών. Η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσω των φαρμακείων και των ΚΕΠ.

39 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. 350 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 444 τα νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 180 στην Αττική.

Σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων από σήμερα εως τη Δευτέρα η περιφερειακή ενότητα της Βοιωτίας.

«Δεν θα επιτευχθεί φέτος συλλογική ανοσία», εκτιμά ο ΠΟΥ συστήνοντας να τηρούνται τα μέτρα μέχρι να φτάσουν παντού τα εμβόλια.

Στην Ιρλανδία, το αδιαχώρητο επικρατεί στα νοσοκομεία, ενώ ένας στους 76 πολίτες της χώρας έχει κορονοϊό.

Nέα παραλλαγή του κορονoϊού, που φέρει 12 μεταλλάξεις, εντοπίστηκε στην Ιαπωνία.

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα. Ακυρώνει όλο το πρόγραμμά του, δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Προβλήματα στην Ήπειρο, από το κύμα κακοκαιρίας που προσεχώς θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε ότι ποταμοί έχουν υπερχειλίσει. Οι Δημοτικές Ενότητες Πέτα και Κομποτίου στο Δήμο Νικολάου Σκουφά κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου εισηγείται να προστεθούν και άλλοι δήμοι, ανάμεσά τους αυτοί της Κόνιτσας, του Ζαγορίου, του Μετσόβου, της Ηγουμενίτσας, της Πάργας και των Τζουμέρκων.

Εξ αιτίας του ισχυρού αέρα, «δίπλωσε» νταλίκα στην Εγνατία Οδό, πριν από τη σήραγγα Ανηλίου, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες στη συμπλοκή με πυροβολισμούς, πιθανότατα μεταξύ Αλβανών, στην πλατεία του Αγίου Σώστη, στο Νέο Κόσμο. Εκτιμάται ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

O Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει σε συνομιλίες του κατ’ ιδίαν ότι μέλη του αντιφασιστικού κινήματος των ΗΠΑ και όχι οπαδοί του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο, που επικαλείται μεταξύ άλλων πηγή προσκείμενη στο Λευκό Οίκο.

Τον ισχυρισμό αυτό φέρεται να προέβαλε σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών, Κέβιν Μακάρθι, ο οποίος απέρριψε τα λεγόμενά του, τονίζοντάς του «ξέρω. Ήμουν εκεί», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα.

Δύο άνδρες της αστυνομίας του Καπιτωλίου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω της συμπεριφοράς τους όταν έγινε η εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον βουλευτή των Δημοκρατικών, Τεντ Ράιαν, ο ένας τράβηξε σέλφι με τους ταραχοποιούς και ο άλλος φόρεσε καπελάκι MAGA και άρχισε να δίνει οδηγίες στους εισβολείς.

ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ωρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα