back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χαλάει ο καιρός: Έντονα φαινόμενα και λασποβροχές σήμερα – Πολικό ψύχος και χιόνια από την Πέμπτη

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται σήμερα η κακοκαιρία στη χώρα. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται, κυρίως στα βόρεια, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από το απόγευμα στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Εύβοια.

Τα φαινόμενα στη Θράκη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών κατά τόπους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα στα βορειοδυτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική σήμερα αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές αργά το απόγευμα.
Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, που από το αργά απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαινεται από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από αύριο , ωστόσο την Πέμπτη το σκηνικό μεταβάλλεται και πάλι με χαμηλές θερμοκρασίες και χρόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές

Για κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και 17 βαθμούς, και πολικό ψύχος από την Πέμπτη, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος δεν απόκλεισε ακόμη και συνθήκες πολικού παγετού κυρίως στη Β. Ελλάδα από την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη δεν αποκλείονται ακόμη και χιόνια στην πόλη της Θεσσαλονίκη και στα βόρεια προάστεια της Αττικής, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο ενδέχεται να πέσουν χιόνια και σε πεδινές περιοχές, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.
Η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί και να περιορίζεται τη Δευτέρα και την Τρίτη στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα