back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυξημένη κίνηση στα ιχθυοπωλεία της Βαρβακείου μετά τις γιορτές- Απογοητευτικά τα στοιχεία του ετήσιου τζίρου

Διαβάστε επίσης

Σε είδος διατροφικής «αποτοξίνωσης», μετά την κραιπάλη των εορτών, αναδεικνύεται το ψάρι που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην κορυφή της λίστας προτίμησης των καταναλωτών.

Τα πρώτα αισιόδοξα «σημάδια» στην αγορά αποτυπώνονται με την μικρή αύξηση που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στην κίνηση και στον τζίρο των ιχθυοπωλείων, σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 5%-10%, συγκριτικά πάντα με τις μέρες των Χριστουγέννων.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, «η κίνηση των ιχθυοπωλείων καταγράφει πτώση του τζίρου σε ποσοστό της τάξης του 80% από τον περασμένο Μάρτιο που ξεκίνησαν τα μέτρα λόγω κορονοϊού», όπως τόνισε στον 9.84 ο πρόεδρος της κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών Σπύρος Κοράκης.

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι ότι στην αυξημένη κίνηση των τελευταίων ημερών συντέλεσαν και οι καλές τιμές που καταγράφονται στην αγορά, με τους ιχθυοπώλες να υποστηρίζουν ότι κινούνται στα ίδια επίπεδα, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στις προτιμήσεις των καταναλωτών βρίσκονται ψάρια, όπως η σαρδέλα, με τιμή εκκίνησης τα 2 ευρώ το κιλό, τσιπούρες και λαυράκι από 3-6 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος. Επίσης, στην λίστα προτίμησης των καταναλωτών βρίσκονται και άλλα είδη ψαριών, όπως σολομός, ξιφίας και τόνος.

Οι ιχθυοπώλες ελπίζουν ότι «αυτή η αυξητική τάση θα έχει και συνέχεια μέσα στις επόμενες μέρες.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα