back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Click and Collect: Τι είναι και πώς θα εφαρμοστεί

Διαβάστε επίσης

Μία νέα υπηρεσία για την εξυπηρέτηση παραγγελιών το Click and collect, έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αγορά λόγω της πανδημίας.

Με το Click and collect δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να προχωρούν σε παραγγελίες με ένα κλικ και να παραλαμβάνουν τα προϊόντα τους από ειδικά διαμορφωμένες θυρίδες εντός ή εκτός των καταστημάτων, χωρίς χρονικούς περιορισμούς και δίχως την ανθρώπινη μεσολάβηση. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι «όλες οι μέθοδοι των «clicks» μπορούν προφανώς και να λειτουργήσουν συμπληρωματικά για την ανάπτυξη της αγοράς».

Ανέπαφα παραλαβές και παραδόσεις

Με την αυτοματοποιημένη λύση Click and Collect οι παραλαβές – παραδόσεις γίνονται ανέπαφα χωρίς χρονικούς περιορισμούς, δίνοντας λύση τόσο στο επίκαιρο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αγορά λόγω της πανδημίας, όσο και στην προϋπάρχουσα ανάγκη των επιχειρήσεων να επιταχύνουν και να αναβαθμίσουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Συγκεκριμένα, η λύση Click and Collect περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένες θυρίδες δεμάτων, οι οποίες είναι εξαιρετικά ανθεκτικές (π.χ. σε ακραίες καιρικές συνθήκες, βανδαλισμούς κτλ.), ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε εσωτερικούς, είτε σε εξωτερικούς χώρους. Επιπρόσθετα, δίνει τη δυνατότητα για πληρωμές μέσω POS κατά την παραλαβή δεμάτων, καθώς και για την έκδοση της αντίστοιχης απόδειξης.
Τι λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, σχολιάζοντας την προσθήκη του νέου τρόπου αγοράς των καταναλωτών, δήλωσε τα εξής: «Προφανώς και θα συμπληρώσουν ένα τζίρο στις ήδη πληττόμενες εμπορικές επιχειρήσεις. Παραμένει ωστόσο πάγια η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών πως κανένα “click” δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πλήρη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων, κάτι το ποιο εμείς ζητούμε έντονα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Καφούνης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Καφούνης αποκάλυψε ότι εντός της ημέρας θα αποσταλεί και σχετική επιστολή του εμπορικού συλλόγου προς τον πρωθυπουργό, δεδομένου ότι « άν καθυστερήσει ακόμη το άνοιγμα των καταστημάτων και περιοριστούν για μεγάλο διάστημα σε όλων των μορφών clicks θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες τόσο για επιχειρήσεις όσο και για χαμένες θέσεις εργασίας», όπως τονίζει.

Σε ποιος απευθύνεται ο νέος τρόπος αγοράς

Η λύση Click and Collect απευθύνεται τόσο σε εταιρείες ταχυμεταφορών, όσο και σε επιχειρήσεις λιανικής που επιθυμούν να διαχειριστούν αυτόνομα τις παραδόσεις τους, αλλά μπορεί εξίσου εύκολα να αξιοποιηθεί π.χ. από εταιρείες που παραδίδουν έτοιμα γεύματα.

Η νέα μέθοδος αγορών αναμένεται να αναπτυχθεί μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση περί στρατηγικής συνεργασίας της ελληνικής εταιρίας Mobile Technology με την αυστριακή KEBA AG.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα