back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το σχέδιο “Αλκυονίδες” για την επιτήρηση των μέτρων καθώς με σύμμαχο τον καλό καιρό χιλιάδες Αθηναίοι έχουν κατακλίσει το κέντρο της Αθήνας αλλά και τις παραλίες της Αττικής.

Νέα εστία κορωνοϊού εντοπίστηκε στη χώρα μας και ειδικότερα στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων. Τις τελευταίες ημέρες περισσότερα από 30 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην περιοχή, ενώ 4 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μετά τη συρροή κρουσμάτων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει σπεύσει στα Μεγάλα Καλύβια και πραγματοποιεί rapid test στους κατοίκους.

Πέντε θετικά κρούσματα, τρεις εργαζόμενοι και δύο οφελούμενοι, εντοπίστηκαν χθες σε θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων στην Βούλα. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ανοίγει αύριο η ψηφιακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον προγραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό των ατόμων άνω των 85 ετών ο οποίος θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου . Όσοι υπερήλικες είναι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν από αύριο μήνυμα για το πού εμβολιάζονται. Όσοι θέλουν να αλλάξουν την ώρα ή το εμβολιαστικό κέντρο μπορούν να το κάνουν μέσω της ίδιας πλατφόρμας. Εάν δεν έχουν ψηφιακή πρόσβαση μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους σε φαρμακεία και ΚΕΠ.

Ανοίγουν αύριο δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί με κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών δημοτικού και νηπιαγωγείου ανά ομάδες, όπως έχει ορίσει ο διευθυντής κάθε σχολείου, για τον περιορισμό συγχρωτισμού.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν όχι επειδή έτσι θέλησε το υπουργείο Παιδείας, αλλά γιατί σε συνεργασία με το υπ. Υγείας και με ομόφωνη γνώμη των ειδικών κρίθηκε ότι δεν πλήττεται η δημόσια υγεία και αυτό επιβάλλουν κοινωνικοί και ψυχολογικοί λόγοι” τόνισε στον σταθμό μας, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή υπογραμμίζοντας ότι “Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου συμβάντος”.

Το διχασμό που επικρατεί στην αμερικανική κοινωνία μετά την τετραετία Τραμπ επισημαίνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, με ανάρτησή στο μπλογκ του, και αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης στο Καπιτώλιο. Υπογραμμίζει επίσης ότι πρέπει να υπάρξει αντίσταση «σε κάθε δημαγωγική έκρηξη από λαϊκιστές ηγέτες, σε κάθε εκρηκτική ρητορική και ρητορική μίσους από δημαγωγούς».

Πολιτικό άσυλο από τις ελληνικές αρχές στην Κρήτη ζήτησαν 8 άτομα τουρκικής καταγωγής, μεταξύ τους δύο παιδιά. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση επέβαιναν σε ιστιοφόρο το οποίο εξέπεμψε αργά χθες τη νύχτα sos και με τη συνδρομή του λιμενικού οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ιεράπετρας,

Το υπηρεσιακό πιστόλι αστυνομικού έκλεψαν άγνωστοι δράστες από το σπίτι του στο Περιστέρι. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες εισέβαλαν στο χώρο παραβιάζοντας παράθυρο του σπιτιού και στη συνέχεια σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο όπου φυλάσσονταν το πιστόλι. Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Στην Κυψέλη έγινε σήμερα η πρώτη μεγάλη Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας για την νέα χρονιά, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Όπως γράφει στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. “Με επιμονή κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά και κάθε Κυριακή σε μία Δημοτική Κοινότητα. Πάμε έτσι και το 2021”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ…

ΠΑΟΚ – Βόλος: 3-1

Σε λίγη ώρα : Ατρόμητος – ΟΦΗ και

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης.

7 και μισή: Παναθηναϊκός – Λάρισα

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος και αύριο στην Αττική.. Τοπικές νεφώσεις και νοτιάδες έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 12 έως 22 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα