back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Β. Κικίλιας: Ξεκινά ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών και οδοντιάτρων

Διαβάστε επίσης

Με τον εμβολιασμό του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών, καθώς και των ιδιωτών ιατρών και οδοντιάτρων προχωρά η επιχείρηση «Ελευθερία» στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, «εξ’ αρχής και βάσει της προτεραιοποίησης που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, οι ιατροί και οδοντίατροι του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά της νόσου του νέου κορονοϊού Covid-19.

Έτσι, σε συνέχεια των εμβολιασμών των εργαζομένων στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και των ωφελούμενων και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών, καθώς και των ιδιωτών ιατρών και οδοντιάτρων που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν».

Σημειώνεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ξεκινά ο εμβολιασμών των ατόμων άνω των 85 ετών.

Διαδικασία ραντεβού

Οι άνω των 85 ετών πολίτες, που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Θα λάβουν το σχετικό sms και μόνον αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους. Διαφορετικά, θα εμφανιστούν στην ώρα και το σημείο που θα τους υποδειχθεί μέσω του μηνύματος.

Ο εμβολιασμός που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, θα γίνει βάσει της προτεραιοποίησης που έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμού. Πρόκειται για περίπου 100.000 άτομα και θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα