back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Πάρκα τσέπης» σε πέντε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Νέες παρεμβάσεις, με την δημιουργία πέντε «πάρκων τσέπης» σε κεντρικά πυκνοκατοικημένα σημεία της Αθήνας, προωθεί άμεσα ο Δήμος , μετά το πρώτο «pocket park» που παραδόθηκε πρόσφατα στην Άνω Κυψέλη, στη συμβολή των οδών Ευδοκίας και Καρτερίας.

Τα πέντε νέα «πάρκα τσέπης», όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Ευγένιος Κολάτος, αφορούν τις περιοχές Παγκράτι, Σεπόλια, Νέο Κόσμο, Πατήσια και Κολωνό, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο. « Στόχος, είναι η δημιουργία αρκετών ακόμα τέτοιων πάρκων, που θα απλώνονται στις γειτονιές της πρωτεύουσας και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της», δηλώνει ο κ. Κολάτος στον 9.84, προσθέτοντας ότι «μέσα στα πλάνα του δήμου είναι να δημιουργηθούν συνολικά 30 πάρκα τσέπης εντός του 2021, σε εκτάσεις ιδιοκτησίας του δήμου μέχρι 500 τετραγωνικά μέτρα».

Τα πάρκα αυτά είναι ανοιχτοί χώροι, προσβάσιμοι στο κοινό, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των περιοχών «που δημιουργούνται και την επανοργάνωση του αστικού και κοινωνικού ιστού σε επίπεδο γειτονιάς».

Στην Άνω Κυψέλη -και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ευδοκίας και Καρτερίας, δημιουργήθηκε πρόσφατα το πρώτο μικρό πάρκο– ανθόκηπος με τη φύτευση πολλών διαφορετικών αντιπροσωπευτικών φυτικών ειδών. Πρόκειται για έναν τοπικό πνεύμονα πρασίνου, έναν κήπο αφιερωμένο στην ποικιλομορφία που προσφέρει η πλούσια ανθοφορία φυτών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Παράλληλα, τα συνεργεία ηλεκτροφωτισμού του δήμου φρόντισαν και για τον κατάλληλο φωτισμό. Σε αυτό ακριβώς το μοντέλο αναμένεται και η δημιουργία των επόμενων «πάρκων τσέπης» που θα παραδοθούν μέσα στο νέο έτος από τον Δήμο.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα