back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αντιδράσεις για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό

Διαβάστε επίσης

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ανασχηματισμός φιάσκο έγινε, το μπάχαλο με τα σχολεία παραμένει»

«Ο ανασχηματισμός φιάσκο έγινε, το μπάχαλο ωστόσο παραμένει», σχολιάζει σε ανακοίνωση του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, χωρίς να έχει καν ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών.
Μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και των επιστημόνων που άδειασαν την κυβέρνηση, σήμερα ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό, κ. Σκέρτσος τα γυρνάει και μιλάει για «πρόθεση» και όχι «ειλημμένη απόφαση». Ο ανασχηματισμός φιάσκο έγινε, το μπάχαλο ωστόσο παραμένει. Η κυβέρνηση των αχρήστων συνεχίζει να διαχειρίζεται την πανδημία χωρίς σχέδιο, έχοντας καταντήσει την Επιτροπή των ειδικών διακοσμητική και με μόνο μέλημα την επικοινωνιακή διαχείριση του χάους που έχει δημιουργήσει».

ΚΙΝΑΛ: Ενίσχυση της πιο δεξιάς πτέρυγα της ΝΔ

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι το δήθεν «νέο ξεκίνημα» ενισχύει την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ και πως «είναι άσκηση κομματικής ισορροπίας που οδηγεί σε Κυβέρνηση μαμούθ, αντί του δήθεν επιτελικού σχήματος». «Κλίνατε επί δεξιά, είναι το μήνυμα του ανασχηματισμού. Το δήθεν «νέο ξεκίνημα» ενισχύει την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Είναι άσκηση κομματικής ισορροπίας που οδηγεί σε Κυβέρνηση μαμούθ, αντί του δήθεν επιτελικού σχήματος. Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτε πια από αυτούς. Η φθορά τους επιταχύνεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

ΚΚΕ: Επιτάχυνση της πολιτικής που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αναφέρει ότι «ο κυβερνητικός ανασχηματισμός σηματοδοτεί δύο πράγματα: αφενός την επιδίωξη για πιο αποτελεσματική προώθηση του αντιλαϊκού έργου, αφετέρου την «επικύρωση» των εγκληματικών ευθυνών στη διαχείριση κρίσιμων τομέων, επιβεβαιώνοντας ότι αυτές ήταν προϊόν συνειδητής πολιτικής επιλογής και όχι αστοχίας κάποιων υπουργών. Και προσθέτει: «Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε συγκεκριμένα υπουργεία, π.χ. Εργασίας, επιλέγονται γνωστοί «άνθρωποι ειδικών αποστολών», προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις περαιτέρω αντιδραστικές αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Συνεπώς, δεν πρόκειται για «επανεκκίνηση», αλλά για «επιτάχυνση» της πολιτικής που θυσιάζει συνεχώς τις λαϊκές ανάγκες, για να υπηρετήσει τις προτεραιότητες και τις στοχεύσεις του κεφαλαίου. Το συμπέρασμα αυτό θα γίνεται ολοένα και πιο φανερό, όσους επικοινωνιακούς χειρισμούς κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση».

ΜέΡΑ25: Ένας ανασχηματισμός ανάξιος λόγου

«Το “νέο ξεκίνημα” και η “συνέχιση των μεταρρυθμίσεων” που υποτίθεται σηματοδοτεί ο Ανασχηματισμός είναι απόλυτα συνεπή με την μέχρι τώρα κυβερνητική πρακτική: κάθε λέξη είναι κι ένα ψέμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, υπό τον τίτλο: “Ένας ανασχηματισμός ανάξιος λόγου” το ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας τον σημερινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης και συνεχίζει: «Τι “νέο” έφερε ο ανασχηματισμός; Ακόμα μεγαλύτερη άλωση της Κυβέρνησης και του κράτους από κομματικά στελέχη και παρέλαση “άριστων” επιτελαρχών στην εξυπηρέτηση της παρασιτικής ολιγαρχίας». Και συμπληρώνει, μεταξύ άλλων: «Κατά τ’ άλλα η “ομάδα των επιτυχιών” έμεινε στη θέση της για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της».

Ελληνική Λύση: Άρωμα εκλογών

Η Ελληνική Λύση υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της: «Σε μία «κυβέρνηση αρίστων», όλοι οι άριστοι χωρούν. Δια τούτο, εντός ενός υπουργείου φτιάχνεις άλλα 3-4 υφυπουργεία, για χωρέσουν άπαντες. Είναι μεν παγκόσμια πρωτοτυπία, αλλά δεν παύει να είναι «πρωτοτυπία των αρίστων». ΥΓ. Εάν παρ’ όλα αυτά δε φτάσουν οι θέσεις, φτιάχνουμε και ένα υφυπουργείο «απλούστευσης διαδικασιών». Απλά, άριστα πράγματα, με άρωμα εκλογών».

Την ίδια ώρα, με προαναγγελία κινητοποιήσεων απάντησε το ΠΑΜΕ στον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Οι συνδικαλιστές, επισημαίνουν την πρόθεση τους για «αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράση στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς».

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, οι αλλαγές υπουργών καταδεικνύουν την αποφασιστικότητά της κυβέρνησης να περάσει τις πιο άγριες μεταρρυθμίσεις και ανατροπές που έχει στα συρτάρια της σε βάρος της εργατικής τάξης, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη οικονομική ζώνη, με 10ωρη δουλειά, απλήρωτη εργασία, ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, συρρίκνωση της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος.

Μάλιστα, το ΠΑΜΕ προσωποποιεί την κριτική του, υπογραμμίζοντας ότι ο νέος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, είναι «γνωστός εκπρόσωπος του κεφαλαίου, άνθρωπος των ειδικών αποστολών, όπως το κλείσιμο της Ολυμπιακής, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΛΑΡΚΟ κλπ».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα