back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τραμπ: Η Κίνα πλήρωνε Ταλιμπάν για τις επιθέσεις στο Αφγανιστάν

Διαβάστε επίσης

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε σχετικά με πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα προσέφερε χρηματικές αμοιβές σε ενόπλους για να επιτεθούν σε αμερικανούς στρατιωτικούς ανεπτυγμένους στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ.

Στις πληροφορίες αυτές αναφέρθηκαν χθες Τετάρτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που επικαλέστηκαν ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ.

Το ζήτημα ενδέχεται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη σχέση ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με τον Axios, ο Τραμπ ενημερώθηκε σχετικά από τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, τον Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν. Κατά την ίδια πηγή, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών καταβάλλουν προσπάθειες να επιβεβαιώσουν την πληροφορία.

Το καλοκαίρι, δημοσιεύματα σε ΜΜΕ επικαλούμενα επίσης τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έκαναν λόγο για επικήρυξη αμερικανών στρατιωτικών ανεπτυγμένων στο Αφγανιστάν από τη Ρωσία. Το θέμα είχε προκαλέσει σάλο και πολιτικές αντιπαραθέσεις στην Ουάσινγκτον. Ο Τραμπ είχε απορρίψει τα δημοσιεύματα κάνοντας λόγο για «ψευδείς ειδήσεις».

Δεν έχει γίνει σαφές εάν ο διάδοχος του Τραμπ ενημερώθηκε για τις πληροφορίες αυτές. Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου, επίσης λαμβάνει καθημερινά εδώ και κάποιο καιρό τις ενημερώσεις των μυστικών υπηρεσιών στον πρόεδρο, σημείωσε πάντως το CNN.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα