back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παράταση του lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Κοζάνη

Διαβάστε επίσης

Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο σε 11 περιοχές της χώρας. Το αυστηρό lockdown παρατείνεται σε δυτική Αττική και Κοζάνη, ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν, ενόψει της Πρωτοχρονιάς, και άλλοι δήμοι. Το αυστηρό lockdown παρατείνεται έως τις 6 Ιανουαρίου σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, και στους δήμους Εορδαίας και Βοϊου Κοζάνης. Αυστηρά μέτρα από σήμερα και στο χωριό Κέλλη στο Αμύνταιο Φλώρινας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, συνέστησε προσοχή ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών στους κατοίκους και άλλων περιοχών, όπως οι δήμοι Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών και το νησί της Καλύμνου, που δεν φαίνεται να ακολουθούν – όπως είπε – τον μέσο όρο μείωσης του φορτίου και βρίσκονται σε αυξημένη παρατήρηση και ανάλυση.

Ειδικότερα, παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου μέχρι την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί. Παράλληλα, αποφασίστηκε η άρση των μέτρων στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Όσον αφορά την τοπική ενότητα Θεσπιέων του δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται.

Ενημέρωσε ακόμα πως λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο χωριό Κέλλη του δήμου Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας αποφασίστηκε από αύριο, στις 6 το πρωί, και για 10 ημέρες, θα ισχύσουν τα ίδια πρόσθετα μέτρα που ισχύουν για τις Θεσπιές.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, των δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ηλίου και Αχαρνών, της περιοχής Ζεφυρίου του δήμου Φυλής, καθώς και στο νησί της Καλύμνου, να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

Υπενθύμισε ότι τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα ισχύουν και την Πρωτοχρονιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα