back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χ. Γώγος: 8 ή 11 Ιανουαρίου οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων

Διαβάστε επίσης

«Η τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθεί  την επόμενη εβδομάδα με βάσει τα δεδομένα που υπάρχουν και αφού δούμε το επιδημιολογικό φορτίο της κάθε περιοχής» δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Γενική άποψη και επιθυμία της επιτροπής είναι να ανοίξουν τα σχολεία γιατί έχουμε πάει πίσω εκπαιδευτικά. Αν όλα πάνε καλά τότε μπορούμε να ανοίξουμε νηπιαγωγεία και δημοτικά και μετά γυμνάσια και λύκεια» ανέφερε τονίζοντας πως «πιθανές ημερομηνίες είναι η 8η ή 11η Ιανουαρίου» 

Ο κ Γώγος εμφανίστηκε προβληματισμένος για τις μεταλλάξεις του ιού λέγοντας ωστόσο πως σε «κάθε ιό υπάρχουν συχνά μεταλλάξεις και σε κάθε περίπτωση μας προβληματίζουν.

Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι πως οι περισσότερες αυτοκαταστράφηκαν ,έχουν μείνει ωστόσο μερικές περιπτώσεις μεταλλάξεων και όχι μεταλλαγμένων στελεχών, που δημιουργούν -χωρίς να είμαστε σίγουροι- αυξημένη μεταδοτικότητα και αυτό μελετάμε τώρα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα