back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΕΣΠΑ: Πρόγραμμα χρηματοδότησης για δημιουργία e-shop

Διαβάστε επίσης

Εντός της ημέρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η προδημοσίευση της πρόσκλησης για το πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία e – shop για τα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Η δημοσίευση της κύριας πρόσκλησης η οποία προβλέπει επιδότηση για τη δημιουργία e-shops από τα μικρά καταστήματα, αναμένεται μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, καθώς οι υπηρεσίες καλύπτονται από υφιστάμενη δράση.
Με το νέο πρόγραμμα, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης μιας λιανεμπορικής επιχείρησης, για όλη τη δαπάνη θα φτάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι’ αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί μελλοντικά.
Σύμφωνα με στοιχεία, από το σύνολο των μικρών καταστημάτων μόνο το 10% διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα ενώ το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων είναι τόσο μεγάλο που οι εταιρείες πληροφορικής τοποθετούν το χρόνο παράδοσης ενός νέου e shop, από τον Μάρτιο του 2021 και μετά.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα