back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Οι διαπραγματευτές της ΕΕ και της Βρετανίας κατέληξαν σε συμφωνία για το Brexit. Για “φανταστικά νέα κάνει λόγο” η Ντάουνινγκ Στριτ, τονίζοντας ότι “ξαναπήραμε τον έλεγχο των χρημάτων μας, των συνόρων μας, τον νόμων μας, το εμπορίου μας και της αλιείας μας”. Οι λεπτομέρειες σε λίγη ώρα, σε συνέντευξη Τύπου από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τον επικεφαλής διαπραγματευτπή της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, ενώ αναμένεται και συνέντευξη Τύπου του Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον. Υψηλό 10μήνου για τον Footsie του Λονδίνου, ράλι και για τη στερλίνα, που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018.

Σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας για τα Χριστούγεννα, με αυξημένους ελέγχους και μπλόκα σε διάφορα σημεία, κυρίως μετά τις 10:00 το βράδυ. Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι σε διόδια αλλά και στα ΚΤΕΛ. Με sms και κωδικό 6 θα επιτρέπεται η μετακίνηση σε εκκλησίες και τα εορταστικά τραπέζια. Όπου υπάρχουν καταγγελίες για μεγάλο αριθμό συγκεντρωμένων σε σπίτια, η αστυνομία θα επεμβαίνει ακόμη και πόρτα πόρτα ενημέρωσε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Επισημαίνεται ότι χρειάζεται διαφορετικό SMS για την μετάβαση σε συγγενικό σπίτι και διαφορετικό για την επιστροφή.

…Μέχρι τις 9:00 το βράδυ ανοιχτά σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, τα καταστήματα click away, τα σούπερ μάρκετ και τα υπόλοιπα καταστήματα τροφίμων. Ανοιχτά θα είναι και την προσεχή Κυριακή από 11:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ. Έως τις 6:00 ανοιχτή η Βαρβάκειος. Αυξημένη η κίνηση κόσμου και σήμερα στα ΚΤΕΛ Κηφισού για παραλαβές ή αποστολές δεμάτων.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer-BioNTech από το Βέλγιο προς τις χώρες της ΕΕ. Η Κομισιόν βεβαιώνει ότι οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται εγκαίρως στις 27 χώρες μέλη της Ένωσης για την έναρξη της ευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου. “Σύντομα θα υπάρχουν εμβόλια διαθέσιμα για όλους”, τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν. Στο μεταξύ, η Δανία ταυτοποίησε 33 μολύνσεις με το νέο στέλεχος του κορονοϊού που πρωτο-εντοπίστηκε στη Βρετανία – μάλιστα, πρόκειται για άτομα που δεν έχουν σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν ταξίδεψαν σε ξένες χώρες.

…Στη χώρα μας, σε πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, επιβεβαιώθηκε ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναφορικά με το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού – επισημαίνεται ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από την Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή. Πρώτοι θα εμβολιαστούν υγειονομικοί και 45 μέλη του κρατικού μηχανισμού, μεταξύ τους η ΠτΔ και ο Πρωθυπουργός. Στις 28 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη Θεσσαλονίκη.

Καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων δεν υπάρχει στο νέο δελτίο τιμών, αντίθετα στα μισά φαρμακευτικά σκευάσματα υπάρχει μείωση στην τιμή έως και 7%, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η συνολική εξοικονόμηση για κράτος και ασθενείς φτάνει τα 111.000.000 ευρώ.

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν οι πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Φλαμπουράρης, Χαρίτσης και Αραχωβίτης, οι οποίοι κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στρεφόμενοι κατά του στελέχους της Folli Follie και κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο για προσπάθεια κατασυκοφάντησής τους, σε συνεργασία της κυβέρνησης της ΝΔ με σκοτεινούς κύκλους, όπως είπε, με στόχο να συκοφαντηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μηνυτήρια αναφορά “για τις ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές αναφορές” στο πρόσωπο του, υπέβαλε και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

…Στο μεταξύ, την αντίδραση του επικεφαλής της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσουλιούτσου, προκάλεσαν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουτσολιούτσος ανέφερε ότι όλα προέρχονται από μια μη οριστική έκθεση ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρείας, που βασίζεται μόνον σε ενδείξεις και εκτιμήσεις, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες της. Σημείωσε, επίσης, ότι από τη μέχρι τώρα πορεία της ανακριτικής έρευνας προκύπτει ότι η οικογένειά του όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αποκομίσει οποιοδήποτε παράνομο περιουσιακό όφελος.

“Το ύψος των συντάξεων είναι απόλυτα διασφαλισμένο, δεν θίγονται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δεν θίγονται ηλικιακά συνταξιοδοτικά όρια”, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Ανέφερε, μάλιστα, ότι οι συντάξεις θα πάνε προς τα πάνω καθώς εκκρεμεί η εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, βάσει της οποίας θα υπάρξουν αυξήσεις στις συντάξεις με 30 χρόνια και πάνω, όχι μόνο για τους υφιστάμενους αλλά και για τους νέους συνταξιούχους. Επίσης ανέφερε ότι το 2021 θα είναι η χρονιά του ΕΦΚΑ και της Ψηφιακής Απονομής Σύνταξης ΑΤΛΑΣ. “Τέλος του 2021 θα έχουν ψηφιοποιηθεί όλες οι κατηγορίες των εργαζόμενων και δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα στην απονομή σύνταξης”, υπογράμμισε ο υπουργός.

Αυτοσχέδιο σουβλί, αυτοσχέδιο μεταλλικό σπαθί, κινητό τηλέφωνο, 110 λίτρα αυτοσχέδιο τσίπουρο, καθώς και τετράγωνη ξύλινη ασπίδα, μεταξύ των αντικειμένων που εντοπίστηκαν σε αιφνιδιαστική έρευνα, χθες το βράδυ, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Συνεχίζεται και σήμερα έως τα μεσάνυχτα, η προσπάθεια του ΑΘΗΝΑ984 για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν μπορούν να στέλνουν το μήνυμά τους στο 54534 γράφοντας 9.84. Κάθε μήνυμα κοστίζει 1,49 ευρώ με ΦΠΑ. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης χρηματικού ποσού στην Τράπεζα Πειραιώς στον αριθμό λογαριασμού που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, στο www.athina984.gr.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ τους ετοιμάζονται να προχωρήσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ενώ στην ΑΕΚ αναμένουν τον νέο προπονητή της ομάδας Μανόλο Χιμένεθ. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

 

Καιρός: Σχεδόν αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα