back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δήμος Φυλής και Περιφέρεια προχώρησαν σε γιγάντια επιχείρηση απολύμανσης στα Άνω Λιόσια

Διαβάστε επίσης

Σε σαρωτικές απολυμάνσεις στα Άνω Λιόσια προχώρησαν από κοινού με επτά  συνεργεία ο Δήμος Φυλής και η Περιφέρεια Δ. Αττικής
Σε μια πρωτόγνωρα μεγάλη επιχείρηση απολύμανσης στα Άνω Λιόσια, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον covid 19, προχώρησαν σήμερα (19/12/20) από κοινού ο Δήμος Φυλής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής.
Πέντε οχήματα της Περιφέρειας και δύο ειδικά διαμορφωμένα οχήματα του Δήμου Φυλής υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη και του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργου Αντωνόπουλου πραγματοποίησαν σχολαστικούς ψεκασμούς στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη, του Αγίου Γεωργίου και στο κέντρο της πόλης.
Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 09.00 το πρωί από το αμαξοστάσιο των ‘Άνω Λιοσίων παρουσία της Επόπτριας Υγείας του Δήμου Λίας Ζάχου. Τρία οχήματα της Περιφέρειας και ένα του Δήμου σάρωσαν την οδό Κωνσταντινουπόλεως μπροστά από το ΕΠΑΛ ενώ τα άλλα δύο οχήματα της Περιφέρειας και το ένα του Δήμου ξεκίνησαν από το αμαξοστάσιο και πραγματοποίησαν απολυμάνσεις στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη και ένα τμήμα του Αγίου Γεωργίου.

Τα συνεργεία προχώρησαν σε ψεκασμούς κατά μήκος της Λεωφόρου Φυλής σε στάσεις και τον κορμό των λεωφορείων, το Αστυνομικό τμήμα, τον σταθμό του προαστιακού πλατείες, εξωτερικούς χώρους σπιτιών ,σούπερ μάρκετ, πεζοδρόμια αλλά και το κέντρο των Άνω Λιοσίων στους χώρους που υπάρχει συνάθροιση πολλών ατόμων.
«Από την πρώτη ημέρα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, πραγματοποιούμε καθημερινά απολυμάνσεις. Σήμερα είχαμε και την συνδρομή της Περιφέρειας και βγάλαμε στο δρόμο επτά συνεργεία. Την ερχόμενη Δευτέρα θα κάνουμε αντίστοιχη ευρεία επιχείρηση απολύμανσης στο Ζεφύρι και συνεχίζουμε εντατικά» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης.
«Με εντολή του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στην Κοινωνική Υπηρεσία κάνουμε ότι χρειάζεται και τηρούμε κατά γράμμα όλα τα πρωτόκολλα που θέτει η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες της περιοχής. Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε και σε νέα rapid test που αυτή τη φορά θα γίνουν ανά συνοικία» επισημαίνει ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος.

Γ. Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα