back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χρ. Σταϊκούρας στον Αθήνα 9.84: Υπό εξέταση το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια και τα Νομικά Πρόσωπα

Διαβάστε επίσης

Aνοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9.84 και την Κατερίνα Παπαβασιλείου, το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν και τα νομικά πρόσωπα για τα μειωμένα ενοίκια που εισπράττουν μετά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για καταβολή μισθωμάτων μειωμένων κατά 40% έως και το Δεκέμβριο και κατά 80% τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο.

Ειδικότερα είπε πως δεν προβλεπόταν μέχρι σήμερα, ωστόσο είναι υπό εξέταση χωρίς όμως να δεσμευτεί εάν τελικά θα υλοποιηθεί ή όχι .

Ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ελληνική οικονομία θα αντέξει καθώς η κυβέρνηση έχει χτίσει ταμειακά διαθέσιμα και ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των πληττόμενων ομάδων από την πανδημία και το 2021.

Όπως είπε, η χώρα δεν κινδυνεύει με δημοσιονομικό εκτροχιασμό αλλά αντίθετα αξιοποιεί τη δημοσιονομική ευελιξία που έχει. Επεσήμανε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής προκειμένου να ενισχυθούν με ρευστότητα οι επιχειρήσεις προσθέτοντας πως η επιστρεπτέα αναμένεται να εκταμιευτεί τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου.

Τέλος, ανέφερε πως για το 2021 υπάρχουν πόροι 7,5 δισ. για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων εξηγώντας πως προτεραιότητα έχει το υπουργείο Υγείας το οποίο θα καλυφθεί με ότι ζητήσει.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα