back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λ. Κοσμόπουλος: Δύσκολο το τοπικό ολικό lockdown στη Δυτική Αττική, εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι από το Λεκανοπέδιο

Διαβάστε επίσης

Στο «κόκκινο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Δυτική Αττική καθώς το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται κατακόρυφα.

Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί λόγω της «έκρηξης» των κρουσμάτων κορονοϊού, περιέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος μιλώντας Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

«Οι μετρήσεις δείχνουν ότι οι αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στην Δυτική Αττική. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα σε Ελευσίνα, Φυλή και Ασπρόπυργο, ενώ σε ηπιότερη κατάσταση βρίσκονται τα Μέγαρα και η Μάνδρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα καθολικό lockdown στην περιοχή, ο κ. Κοσμόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς, όπως είπε, «στη Δυτική Αττική εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι από το Λεκανοπέδιο και είναι τόπος που δεν μπορεί να αποκοπεί εύκολα, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να κοπούν και όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής».

Τόνισε ότι από σήμερα θα ενταθούν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ σε περιοχές που δείχνουν να έχουν κρούσματα ως τόπο κατοικίας τους, όπως για παράδειγμα κάποιοι οικισμοί πέριξ του Δήμου Ασπροπύργου όπου και εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, προκειμένου να μπορέσει να συρρικνωθεί το πρόβλημα.

«Είμαστε πολύ ψηλά και πρέπει να λάβουμε σύντομα και γρήγορα τα μέτρα», επισήμανε και ο κ. Κοσμόπουλος και υπογράμμισε ότι στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά και του Προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα τέθηκε επί τάπητος η γεωγραφική κατάσταση της περιοχής ώστε να προσδιοριστεί με ακρίβεια η προέλευση των κρουσμάτων: «Εμείς από την πλευρά μας κάναμε κάποιες προτάσεις, αλλά τις τελικές προτάσεις τις περιμένουμε από την κυβέρνηση και από όσους  διαχειρίζονται την όλη κατάσταση. Είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε και να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις που θα ληφθούν και να βοηθήσουμε μαζί με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς», σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα