back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Β. Κικίλιας: Επανεξέταση των μέτρων λόγω επιβάρυνσης πολλών περιοχών – Ανάμεσά τους και η Δ. Αττική

Διαβάστε επίσης

Αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα αλλά και στη Δυτική Αττική, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Β. Κικίλιας ανακοίνωσε πως τα περισσότερα κρούμστα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 κατοίκους εντοπίζονται στους νομούς : Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Κοζάνης, Γρεβενών, Ροδόπης, Πέλλας και Λάρισας.
Μάλιστα η κατάσταση στην Κοζάνη και στη Δυτική Αττική κρίνεται σοβαρή, είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Γι αυτό το λόγο συνεδριάζει αυτή την ώρα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και όπως είπε ο υπουργός Υγείας “αν επιδεινωθεί η κατάσταση θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα”.
Επίσης, ο κ. Β. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι αύριο το πρωί θα υπάρχουν διαδικτυακές συναντήσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν πρώτοι.

Τους πρώτους μήνες του 2021 στη χώρα μας τα μονοκλωνικά αντισώματα

Παρών στη σημερινή ενημέρωση και ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου ο οποίος ανακοίνωσε μετά από ερώτηση του «Αθήνα 9.84» ότι τους πρώτους μήνες του 2021 θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου θα υπάρξει διαδικασία έγκρισης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και για τα μονοκλωνικά αντισώματα – την πιο υποσχόμενη θεραπεία για την covid-19 – όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο.

Επίσης ο κ. Φιλίππου αναφέρθηκε στην ασφάλεια του εμβολίου έναντι του κορονοϊού και στη διαδικασία της φαρμακοεπαγρύπνησης με την κίτρινη κάρτα (στην κάρτα αυτή καταγράφει ο γιατρός κάθε ενόχληση, σύμπτωμα ή παρενέργεια που εμφανίζει ένας πολίτης μετά τη λήψη ενός φαρμακευτικού προιόντος). “Κάθε φάρμακο, παρακολουθείται η πορεία του σε βάθος χρόνου. Ο ΕΟΦ θα καταγράψει τις τυχόν ανεπιθύμητες επιπτώσεις και θα γίνει κάθε ενέργεια, ώστε να διασφαλιστεί η επικοινωνία με τον ΕΟΦ, των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί για 20-30 μέρες μετά”.

Ο υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας δήλωσε σχετικά ότι “η διάρκεια του κλεισίματος του ραντεβού για το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι πάνω από μία βδομάδα. Το αρμόδιο υπουργείο θα αναλάβει να το κάνει. Μήνα με μήνα η ποσότητα των εμβολίων που θα δέχεται η Ελλάδα θα μεγαλώνει. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών, οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν. Είμαστε αισιόδοξοι για την προμήθεια των εμβολίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια”.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δ. Φιλίππου αναφέρθηκε στο εμβόλιο της γρίπης και ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν συνταγογραφηθεί 2.650.000 εμβόλια, έχουν γίνει 3.400.000, ενώ στην αγορά δόθηκαν 3,9 εκατομμύρια.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα