back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Eurogroup: Παραμένει ο «όρος δημοσιονομικής διαφυγής» – Όχι στη μονιμότητα των δημοσιονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Ο όρος δημοσιονομικής διαφυγής που είναι εν ισχύ θα επανεξεταστεί από την Κομισιόν τον ερχόμενο Μάρτιο όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, το Eurogroup στην τελευταία συνεδρίασή του μέσω τηλεδιάσκεψης για το 2020.

Οι Υπουργοί της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των προσχεδίων προϋπολογισμού των κρατών-μελών για την επόμενη χρονιά, επεσήμαναν ότι τα κράτη-μέλη θα συνεχίσουν να έχουν τη δημοσιονομική ευελιξία προκειμένου να αντιμετωπίσουν με βιώσιμο τρόπο τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Τόνισε ωστόσο ότι τα δημοσιονομικά μέτρα δε θα πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα και θα πρέπει να συνυπολογίζουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών μεγεθών. Το χρέος της Ευρωζώνης από 86% του ΑΕΠ το 2019 αναμένεται να ανέλθει σε 102% το 2021 και το 2022, ενώ το έλλειμμα της γενικής διακυβέρνησης από 8,75% φέτος αναμένεται να υποχωρήσει στο 6,5% του ΑΕΠ της ευρωζώνης το 2021.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα