back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Αγανίδης: Η Διπλή Ανάπλαση δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το δικό του σύγχρονο γήπεδο

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε αρχικά θετικoί στο έργο της Διπλής Ανάπλασης καθώς δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το δικό του σύγχρονο γήπεδο που δικαιούται και λόγω της ιστορικότητάς του αλλά και για τις ανάγκες της εποχής και τις φιλοδοξίες της ομάδας», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης κ. Δημήτρης Αγανίδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Όπως ανέφερε, δεδομένου ότι εκτός από την αναβάθμιση του Ελαιώνα και του Βοτανικού, το έργο έχει ως προϋπόθεση και την ανάπλαση της περιοχής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου στη θέση του παλιού γηπέδου θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο, προκύπτει μια μοναδική ευκαιρία γενικότερης ανάπλασης της περιοχής, η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και θα δώσει ανάσα στην πόλη: «Η δική μας πρόταση είναι η Διπλή Ανάπλαση να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερα ανταποδοτικά οφέλη για την πόλη και τους δημότες», τόνισε και πρόσθεσε ότι «οι προτάσεις της Ανοιχτής Πόλης είναι προς ενίσχυση αυτού του έργου».

Σχετικά με το θέμα του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του Ερασιτέχνη που δεν περιλαμβάνεται στο Προεδρικό Διάταγμα, ο κ. Αγανίδης εξήγησε πως «ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός το θέτει ως προϋπόθεση για να δώσει και αυτός τη δική του συγκατάθεση ώστε να προχωρήσει η ανάπλαση της Λεωφόρου».

Αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Αγανίδης, πρόσθεσε ότι πέραν της Διπλής Ανάπλασης, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα στήριξης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, επιχειρήσεων του καλλιτεχνικού χώρου, των κινηματογράφων, με την έγκριση απαλλαγής τελών καθώς και μία σειρά από άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κακοκαιρία.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα