back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στ. Πέτσας: Ρεβεγιόν με έως 9 άτομα από δύο οικογένειες – Τι θα ισχύσει με την κυκλοφορία

Διαβάστε επίσης

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα ισχύει και παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα συνέστησε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό και τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες».

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα τεθούν από αύριο το πρωί σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών.

Επικαλέστηκε για την απόφαση αυτή τα «εκτεταμένα», «όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το σαββατοκύριακο», φαινόμενα «μαύρης εργασίας» και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό και τόνισε την ανάγκη «να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον».

Όσο αφορά τις εκκλησίες γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει εντός της ημέρας επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια ακόμη ημέρα λειτουργίας την Πρωτοχρονιά καθώς και για δυνατότητα διπλής λειτουργίας και τόνισε πως αν υπάρξει κάτι νεότερο θα ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό και την εξειδίκευση του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτόν η άυλη συνταγογράφηση και θα δημιουργηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα «emvolio.gov.gr», ενώ για τους συμπολίτες μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές δεξιότητες θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία της χώρας, τα οποία είναι πάνω από δέκα χιλιάδες και ενδεχομένως τα ΚΕΠ.

«Πρόκειται για ένα τεράστιας έκτασης εγχείρημα με εκατοντάδες μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες διευθετούνται έτσι ώστε ο εμβολιασμός να ξεκινήσει αμέσως μετά την παραλαβή της πρώτης παρτίδας εμβολίων», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος εξάλλου στην επιφυλακτικότητα μερίδας του πληθυσμού τόνισε ότι οι όποιες επιφυλάξεις μπορούν να διαλυθούν δια του παραδείγματος, με τον εμβολιασμό και όλων των πολιτικών αρχηγών, καθώς και με μια εθνική εκστρατεία ενημέρωσης με χρηστικές πληροφορίες αλλά και με μηνύματα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Τόνισε ότι θα είναι ένας μαραθώνιος από τον Ιανουάριο μέχρι τουλάχιστον τον Μάρτιο και θα δούμε μέχρι και τον Ιούνιο που πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού εφόσον το επιθυμεί.

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση προτίθεται να συζητήσει το αίτημα επιχειρήσεων για παράταση της δυνατότητας καταβολής δώρου Χριστουγέννων έως τις 31 Μαρτίου απάντησε ότι «δεν μας έχει απασχολήσει αυτό το ζήτημα αυτή την στιγμή» και πρόσθεσε: «Αν υπάρξει κάτι νεότερο θα υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα